www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

15 Maart 2008

Omwonenden Paaskermis kijken op tegen 'negen dagen disco in huis'

Door Peter Winterman, donderdag 13 maart 2008 - DEVENTER - Verkeersopstoppingen, rommel in de struiken en overlast van attracties.

Sommige bewoners van de Rubensstraat in Deventer zien het alweer helemaal voor zich. Net als vorig jaar wordt de Paaskermis op het parkeerterrein gehouden bij Sporthal Zandweerd.

Gisteravond gaf wethouder Andries van den Berg in de kantine van de sporthal tekst en uitleg over de 'noodsprong' van de gemeente om de kermis dit jaar toch niet te organiseren op het tť natte en modderige evenemententerrein aan de Roland Holstlaan.

"Ik heb niets tegen de kermis, maar wel tegen de randverschijnselen", zei Leo Hagenbeek. Hij hoopt dat de lichtshow van de 'rups-attractie' dit jaar niet op zijn woning gericht staat. "Negen dagen disco in huis is wel wat lang."

"En hoe zit het met de verkeersafwikkeling?", vroeg Jan Roet zich af. "Ik wil niet dat het in onze straat weer gigantisch vastloopt."

Wethouder Van den Berg zegde toe dat er duidelijke bebording komt om bezoekers van de Paaskermis naar de oude ijsbaan te leiden om daar te parkeren. Ook zal het kermisterrein na afloop beter schoongemaakt worden dan vorig jaar. De kermisexploitanten zelf krijgen vandaag pas een brief van de gemeente over het verplaatsen van het evenement. "Dit hadden we allemaal helaas niet voorzien", verklaart Van den Berg.

Overmorgen wordt al begonnen met de opbouw van de attracties. Aan de rand van het terrein verrijst een 35 meter hoog reuzenrad. Openingstijden op kermis zaterdag en zondag verruimd tot 01.00 uur

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming De Stentor
.

Terug