www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

21 Maart 2008

Kermisexploitanten bang voor minder publiek

Foto : Ab Hakeboom

DEVENTER - De kermisexploitanten zijn niet blij met de locatie van de paaskermis, op de parkeerplaats van de sporthal op de Zandweerd in Deventer. Vorige week besloot het college van Burgemeester en Wethouders dat de traditionele kermis voor het tweede achtereenvolgende jaar moet uitwijken naar de Zandweerd doordat het nieuwe terrein aan de Roland Holstlaan als gevolg van het slechte weer nog niet bruikbaar is.

De oude locatie op de nabijgelegen Platvoet is bebouwd met woningen. De kermisexploitanten zijn teleurgesteld en zien de noodlocatie bij de sporthal niet zitten.

Voornaamste oorzaak: het terrein op de Zandweerd is slecht zichtbaar vanaf de Rembrandtkade/Roland Holstlaan. ,,Iedereen die vroeger met de auto over de Ronald Holstlaan reed, zag de kermis op de Platvoet. Sommige mensen besloten dan spontaan eens op op de kermis te kijken'', zegt Jan Eckelboom, die al jarenlang met een draaimolen op de voorjaarskermis staat. Vorig jaar hield Eckelboom naar eigen zeggen niets over aan de kermis die toen ook al op de locatie bij de sporthal op de Zandweerd werd gehouden. ,,Dit is voor ons niet best'', denkt Eckelboom hardop. Zijn neef Chris Eckelboom staat aan de andere kant van het terrein met botsauto's. Hij durft niet uit zijn hoofd te zeggen of hij vorig jaar ˇˇk omzet is misgelopen. Maar hij geeft wel aan dat het verre van ideaal is dat het terrein goeddeels verscholen ligt achter de huizen.

Vorige week werden de omwonenden van het parkeerterrein bij de sporthal ge´nformeerd over het feit dat de kermis ook dit jaar weer pal voor hun deur zal zijn. Ze pleitten voor een betere verkeersafwikkeling. Vorig jaar leidde de kermis tot verkeersopstoppingen, maar ook rommel in de struiken en overlast van attracties. Wethouder Van den Berg zegde toe dat er duidelijke bebording komt om bezoekers van de paaskermis naar de oude ijsbaan te leiden om daar te parkeren. Ook zal het kermisterrein na afloop beter worden schoongemaakt dan vorig jaar.

Bron, overgenomen met officiŰle toestemming : De Stentor
.

Terug