www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

29 Maart 2008

Kermisman niet gelauwerd

Kermisman niet gelauwerd

HANS VAN DER BEEK - AMSTERDAM - Kermisexploitant Frans Stuy heeft wel een erespeld verdiend. Vrijdag stonden de wethouder, de consul-generaal van Marokko en de Marokkaanse voorzitter er helemaal klaar voor. Alleen had niemand een speld bij zich.

Een kleine reconstructie. Het stadhuis werd vorige week dinsdag gebeld door Mohamed El Johari, voorzitter van de stichting Rabita, die ook al goede werken doet, maar dan voor gehandicapten en armlastigen. El Johari wilde Stuy graag een erespeld aanbieden, omdat de man sinds jaar en dag Marokkaanse straatjongens die op zijn kermissen rondhangen, een baantje op die kermissen aanbiedt. Zo leert hij hen omgaan met verantwoordelijkheid, ze verdienen nog wat geld ook en ze houden hun Marokkaanse straatcollega's onder controle. De woordvoerder van wethouder Lodewijk Asscher vond het een goed plan. Het verzoek of de wethouder de erespeld wilde overhandigen, werd eveneens positief ontvangen. El Johari regelde vervolgens de aanwezigheid van de consul-generaal van Marokko in Amsterdam en het feest, tijdens de opening van de kermis van Osdorp, kon beginnen.

Vrijdagochtend, rond half twaalf. Asscher vroeg aan El Johari of hij de speld bij zich had. El Johari vroeg aan Asscher of hij de speld bij zich had. Het stadhuis meende dat de stichting Rabita een eigen erespeld wilde overhandigen en El Johari meende dat hij bij het stadhuis een aanvraag had ingediend voor de Amsterdam Speld, of een vergelijkbaar eremetaal.

El Johari was vanochtend onbereikbaar - hij stond voor de klas. De woordvoerder van Asscher: ''Het komt allemaal uit een goed hart. Maar voor zo'n onderscheiding is nu eenmaal een officiŽle aanvraag nodig en dan gaat dat eerst via allemaal commissies. Zo gaat dat in dit land. Maar het lijkt me sterk dat Frans voordat hij 65 jaar is, niet een onderscheiding heeft gekregen.''

Stuy zelf kon er wel om lachen. ''Het blijft mooi dat de Marokkaanse gemeenschap me heeft voorgedragen. En de consul vond het toch wel lullig voor me. Hij zei na afloop: 'Dan krijg je er van ons binnenkort wel een'.''

© Het Parool, 25-03-2008, 11:44 uur

Bron : overgenomen met officiŽle toestemming : Het Parool
.

Terug