www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

1 April 2008

Yup van tachtig wil nog twee kunstjes flikken

door Eline Verhoef. zaterdag 29 maart 2008 - NUNSPEET - Het kabinet wil dat Nederlanders langer gaan doorwerken.

Taaie rakkers kunnen zeker tot hun zeventigste mee, zo is de veronderstelling. Het is allemaal hard nodig om de gevolgen van de vergrijzing te lijf te gaan en het voorzieningenniveau op peil te houden, zo redeneert Den Haag.

De Nunspeetse duizendpoot Gilbert Versteeg zou zo in een reclamespotje voor dit beleid kunnen figureren.

Gisteren is de ondernemer tachtig jaar geworden, maar zijn dagelijks leven ziet er uit als een yup van nauwelijks veertig. Werken, reizen en nog eens werken, dat is het devies voor de ondernemer. Vandaag de dag stuurt hij wereldwijd nog vier bedrijven aan en vliegt hij nog regelmatig naar de andere kant van de wereld.

Met als vooropleiding lagere school en wat zelfstudie startte Versteeg op 31 december 1959 zijn bedrijf Aarding Beheer BV, waar wereldwijd twaalf andere bedrijven uit voortvloeiden. Momenteel heeft hij nog vier bedrijven over, de rest is allemaal verkocht.

Een beetje 'gezellig' achter de geraniums hangen, Gilbert Versteeg moet er niet aan denken.

Op zijn vijfenzestigste deed hij een dappere poging met pensioen te gaan. "Ik ben drie weken thuis geweest en ik dacht, wat moet ik nu nog doen. Een beetje ronddarren, een beetje zeuren en zaniken en achter de geraniums zitten. Ik denk dat mijn adem niet zo gezond was, want de geraniums gingen dood. Mijn vrouw zei: 'Er is niks meer met je te beginnen, dus ga maar gauw weer naar kantoor' en tot vanmorgen toe zijn we een goed koppel", vertelt Versteeg lachend. Hij zegt twee keer getrouwd te zijn: "Eťn keer met het bedrijf en ťťn keer met mijn vrouw". Daarnaast heeft hij vijf kinderen. "Maar geen opvolging, dat vind ik wel jammer."

Volgens de gedreven ondernemer heb je twee dingen nodig om ver te komen: "Een visie en doorzettingsvermogen om die visie waar te maken." Werken tot zijn tachtigste heeft hij zo lang vol kunnen houden, omdat hij er veel plezier in heeft. "Als je er plezier in hebt, is niks te zwaar en waarom zou je het dan niet doen?" Hij is van mening dat zolang je kunt werken, je het ook moet blijven doen. "Veertig uur werken is voor een mens gewoon gezond, in veertig uur moet hij voldoende verdienen om zijn gezin te kunnen onderhouden en eens ergens heen te gaan."

Ondanks zijn leeftijd, vliegt hij nog regelmatig de wereld rond. "In de maand maart ben ik een week in IsraŽl geweest voor zaken en een week in China", vertelt hij. Hoogtepunt van zijn wereldreizen noemt hij Jeruzalem. "Maar daar ben ik ook 77 keer geweest", voegt hij er aan toe. Het is een stad die in de bijbel natuurlijk dikwijls wordt genoemd. Dat boek is de leidraad in zijn leven. Elke morgen leest hij een stukje uit de bijbel. "Vanmorgen las ik bijvoorbeeld: 'Jouw lot is in Mijn hand', daar haal ik kracht uit."

Momenteel werkt hij nog aan twee projecten: "In Zuid-Afrika ben ik bezig met een huizenproject voor arme mensen. Er is een afschuwelijk tekort aan woningen. Het is de bedoeling dat we 100.000 huizen gaan bouwen. We onderhandelen op regeringsniveau en zijn heel dichtbij de goedkeuring", vertelt hij.

Bron , overgenomen met officiŽle toestemming : www.destentor.nl
.

Terug