www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

6 April 2008

Koninginnedag groot feest in Vaassen

VAASSEN - Optocht, kinderactiviteiten, rommelmarkt, kermis, spellencircuit, oldtimerrit, feestmuziek, vuurwerk. Het wordt één en al feest op de 30e april in Vaassen.

Met als uitgangspunt dat het de Vaassenaar aan niets (feestelijks) mag ontbreken heeft de stichting Oranjecommissie Vaassen het programma voor Koninginnedag 2008 verder verfijnd.

Met de wijzigingen komen de organisatoren vooral tegemoet aan de wensen van de oudste basisscholieren. De leerlingen van de groepen 7 en 8 krijgen in het ochtendprogramma de keuze uit twee activiteiten; schieten bij de schietvereniging Prins der Nederlanden of een workshop acro van gymnastiekvereniging Agios.

Ook voor de andere groepen heeft de Oranjecommissie sportieve of creatieve activiteiten op het programma gezet: een zwemfeest in de Koekoek voor de groepen 5 en 6, een tennisworkshop op de baan van TC De Kouwenaar voor de groepen 4, sport en spel bij korfbalvereniging Regio '72 voor groep 3 en poppentheater in De Wieken voor de groepen 1 en 2.

Voor heel Vaassen begint het Koninginnefeest om elf uur met de traditionele aubade. Als de laatste noot wegsterft zet een stoet van versierde wagens zich in beweging voor een optocht door het dorp.

's Middags conentreren de activiteiten zich vooral op de Dorpsweide. Daar speelt zich een rommel- en activiteitenmarkt af, met kramen, spellencircuit, demonstraties. Aan de zijde van de Julianalaan draait de kermis. Bezitters van oude auto's gaan op weg voor een oldtimerrit.

In de avonduren voert in de feesttent muziek uit de jaren '80 en '90 de boventoon en sluitstuk is om tien uur het vuurwerk, dat op de ijsbaan wordt ontstoken.

Bron , overgenomen met officiële toestemming: De Stentor
.

Terug