www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

10 April 2008

Bloedstollend ehotellift in Disneyland

INGRID BROUWER - Disneyland Parijs heeft een nieuwe attractie: Tower of Terror. Een rit in de lift van een hotel- met vrije val.

Nee, voor mensen met liftangst is de nieuwe attractie in het Walt Disney Studios Park, onderdeel van Disneyland Parijs, geen optie. The Twilight Zone Tower of Terror, zoals hij voluit heet, torent hoog boven de andere gebouwen uit. De Disneyparken in Florida, Californië en Tokio hebben er al één - in Florida heb ik menig wit bekkie naar buiten zien komen, van mensen die nog zo vrolijk en vol praatjes naar binnen waren gegaan.

Het idee is: een hotel van dertien verdiepingen uit de jaren dertig in Hollywood. De verhaallijn, afkomstig uit de tv-serie The twilight zone die van 1959 tot 1964 op de Amerikaanse tv te zien was, luidt: 'Op een donkere en stormachtige nacht in 1939 zorgde een blikseminslag in het Hollywood Tower Hotel ervoor dat vijf hotelgasten in een lift voor altijd verdwenen in the twilight zone.' En nu kunnen de bezoekers zelf uitzoeken wat in die nacht is gebeurd. Dat doen ze dan niet met zijn vijven; in de lift is plaats voor 21 mensen, keurig op stoeltjes met een veiligheidsriem, en er zijn zes liften, verdeeld over drie liftschachten.

Het avontuur begint al in de lobby, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Op een tafeltje staat een wijnglas, op de balie ligt post, er staan een paar koffers, alles onder het stof. Alles zoals het bijna zestig jaar geleden was, toen het hotel werd dichtgetimmerd. De liften, waar een bordje 'Out of order' hangt, zien er echter alarmerend uit: de deuren zijn totaal verbogen en ernstig beschadigd, de wijzer van de lift staat onder kelderniveau. De piccolo leidt de bezoekers naar binnen, waar blijkt dat er maar één bestemming is: The Twilight Zone.

Wat volgt is een bloedstollende, spookachtige tocht, hortend en stotend, met de lift door het hotel, en uiteindelijk een vrije val... als dat maar goed afloopt!

Natuurlijk loopt het goed af, dit is Disney, maar spannend is het wel, en zoals we gewend zijn van Disney weer met veel liefde voor het detail afgewerkt - en dat alleen is altijd weer de moeite waard. Desnóóds ga je niet verder dan de lobby...

Bron , overgenomen met officiële toestemming: Het Parool
.

Terug