www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

18 April 2008

Nieuwe attractie : het Toverhuis

Opening 26 & 27 april 2008

Na de opening van de reusachtige houten achtbaan Troy, die leidde tot ruim 500.000 bezoekers in 2007, heeft Attractiepark Toverland dit jaar geďnvesteerd in een nieuwe indoorbeleving voor kinderen in de basisschool-leeftijd.

Geheel in de stijl van Toverland is gekozen voor het thema toveren. Bezoekers kunnen in de nieuwe attractie ‘Het Toverhuis’ met een toverstaf in de hand zélf de meest magische effecten tevoorschijn toveren.

“Zélf toveren met een toverstaf”

Spectaculaire opening Toverhuis Op 26 én 27 april 2008 is het zover.. Nadat de klok 12 keer geslagen heeft, is het tijd voor de opening van het Toverhuis! In bijzijn van heksen en wellicht zelfs een tovenaar vindt een spectaculaire opening plaats, waarbij de opperheks van Toverland natuurlijk niet mag ontbreken!

Locatie Toverhuis In het Land van Toos, het eerste overdekte gedeelte van Toverland dat in 2001 haar deuren opende, duikt midden tussen de Junior Achtbaan en de Teacups een huis op. Dit huis is het magische Toverhuis, waar bezoekers hun toverkunsten kunnen vertonen. Met een toverstaf in de hand loopt men door het huis en kan op zoek gegaan worden naar tientallen (verborgen) effecten. Tientallen potten, mobielen en kristallen kunnen borrelen of van kleur veranderen en de klapperende Toverkist geeft zijn geheim misschien wel prijs.

Klapperende Toverkist Het toverplezier start al vóór binnenkomst van het Toverhuis. De gordijnen gaan open en dicht, op magische wijze verschijnt een kat of kan een spin plotsklaps naar beneden kruipen. Eenmaal in het huis komt men in de garderobe en kan vervolgens slaapkamer, keuken, woonkamer én tuin bezoeken. Als de bezoeker de toverstaf op het bed richt, gaat het bewegen, de wijzers van de wekker kunnen met de juiste toverspreuk ronddraaien en dat overheerlijke recept in het grote Toverboek.. laat zich ook zien.

Een scheetje…- Natuurlijk mag in een Toverhuis de humor niet ontbreken. Buiten in de tuin, waar de was te drogen hangt en de planten op magische wijze snel kunnen groeien, is een effect vol humor te vinden. Hoog boven op het dak is een landingsbaan voor heksen aangelegd. Als de Toverstaf op de juiste manier wordt gebruikt, verschijnt een heks, die vervolgens een scheetje laat, dat de rokken laat opwaaien.

Grote wens; toveren in Toverland- Om de naam Toverland méér dan waar te maken, was het een grote wens van de directie om het thema toveren nog meer uit te diepen. Met de komst van het Toverhuis wordt deze wens meer dan vervuld. Zoals directeur Caroline Maessen omschrijft; “Het thema toveren is voor iedereen geschikt en spreekt heel erg tot ieders verbeelding. Zélf kunnen toveren is een ultieme droom voor Toverland, per slot van rekening schuilt er in elk kind (en in menig volwassene…) een heks of tovenaar.”

Uniek in Europa- Om het toveren met een heuse toverstaf concreet vorm te geven, heeft de gerenommeerde firma Lagotronics uit Venlo het concept met de toverstaf speciaal voor Toverland doorontwikkeld. Met enkele speciale aanpassingen is het mogelijk om de bestaande techniek, bekend van o.a. het Duitse Europapark (attractie Abenteuer Atlantis), op deze wijze in Toverland te presenteren. Wederom een primeur voor Nederlands snelst groeiende attractiepark, gelegen te Sevenum, tussen Eindhoven en Venlo.

Bron : persbericht Toverland
.

Terug