www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

22 April 2008

'Vind je lief' zondag in Openluchtmuseum Arnhem

'Nou breekt mijn klomp' en 'singles-only-tram' als inspiratiebron

Op zondag 27 april hangt in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem de liefde in de lucht. Het evenement "Vind je lief" inspireert bezoekers, jong en oud, op verrassend humoristische en ludiek muzikale wijze om hun lief te vinden. Het evenement sluit aan bij het jaarthema van het museum: ‘Relaties door de jaren heen'. Op het Zaanse plein spelen de jonge dansers en muzikanten van de Holland Express zondag de voorstelling ‘Nou breekt mijn klomp', een ritmische fantasie op en met 35 klompen. Zij maken een dansante koppeling van traditioneel erfgoed aan hedendaagse thema's en geven aansluitend een heel eigen invulling aan het begrip ‘Boerenbruiloft'.

Singles-only tram - Speciaal voor singles rijdt de 'singles-only tram' door het park. De ontmoetingen die daar plaatsvinden worden ontwapenend muzikaal ondersteund door het de 'eenzame vrijgezellinnetjes'. Zoals zij zelf zeggen 'wij laten niemand met rust en versieren vriend en vijand met een vrolijke portie ongein, theatrale hoogstandjes en vocale capriolen'.

Troubadour - Varend troubadour Reinier Sijpkens, brengt vanaf de Zaanse vijver serenades op verzoek. Vanuit zijn ongeëvenaarde muziekbootje brengt hij de stuurlui aan wal dichter bij elkaar.

Schoonschrijvers - Verder verwoorden schoonschrijvers op verzoek de diepste gevoelens in prachtige liefdesbrieven, brouwen kinderen smakelijke liefdesdrankjes en - omdat liefde door de maag gaat - is er een proeverijtje van romantische gerechten in een landelijke lentewei.

Hemd van het lijf - En als dat alles de herinneringen aan liefdes van vroeger nog niet tot leven brengt, vraagt een jeugdig duo razende reporters bezoekers ontwapenend eerlijk en het hemd van het lijf.

Bron ,overgenomen met officiële toestemming Tourpress
.

Terug