www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

24 April 2008

Haarlem krijgt prijs voor kermis

Fotograaf: Roderick de Veen

HAARLEM - De Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders krijgt woensdagavond een landelijke onderscheiding die verbonden is aan de titel 'Kermisstad van het jaar'. De onderscheiding krijgt hij van de directeur van de Nederlandse Kermisbond.

Deze landelijke onderscheiding krijgt Haarlem voor de volledige organisatie van de kermis. Hiermee onderscheidt Haarlem zich van de jaarlijks meer dan 1.000 kermissen die in ons land worden georganiseerd. In 1998 is Haarlem al door de andere vakbond voor Kermisexploitanten, de Bovak, onderscheiden. Daarnaast mocht de gemeente Haarlem in 2000 de prijs voor de meest innovatieve kermis in ontvangst nemen. Met de onderscheiding van Kermisstad van het jaar, is Haarlem de eerste gemeente in Nederland die alle bestaande Nederlandse kermisprijzen in de wacht heeft gesleept.

Ook het publiek krijgt de gelegenheid om te vieren dat Haarlem Kermisstad van het jaar is geworden. Op donderdag 24 april verzorgen de Idols-sterren Nikki (winnares van Idols 2008), Nathalie en Charlene een concert. Dit gratis concert vindt plaats achter de achtbaan op de kermis op de Zaanenlaan in Haarlem.

Bron ,overgenomen met officiŽle toestemming www.parkplanet.nl
.

Terug