www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

26 April 2008

Devon Dean Aspergekid

Sevenum - 24 april 2008 - 5 scholen streden om deze titel tijdens de opening van het Kids-aspergeseizoen 2008.

Vandaag is voor de tweede keer in de geschiedenis van de asperge het Kids-aspergeseizoen geopend. In attractiepark Toverland waande men zich even op het land door de aanwezigheid van een écht aspergebed en een tractor. Ewout Genemans (bekend van tv-programma’s Zoop en Willem Wever) presenteerde een asperge kennisquiz en opende daarmee het Kids-aspergeseizoen.

Devon Dean van Basisschool Berkeschutse uit Heeze was uiteindelijk de trotse winnaar.

Het was een drukte van jewelste rond het podium waar de asperge kennisquiz werd georganiseerd. De 5 deelnemende scholen aan de asperge kennisquiz hadden zich goed voorbereid en de spanning was af te lezen van de gezichten van de deelnemers. Wie had de zenuwen het meest onder controle en mag zich Aspergekid 2008 noemen?

Winnaar - Na een spannende strijd, mocht uiteindelijk Devon Dean van Basisschool Berkeschutse uit Heeze de hoofdprijs van € 500,-- in ontvangst nemen voor zijn school én met de eer strijken.

Asperge is hot - De opening van het Kids-aspergeseizoen was een feit met de uitreiking van de cheque ter waarde van € 500,-- door asperge Koningin Femke Huysmans aan de winnende school. Een vrolijke bedoeling met serieuze achterliggende gedachten. Bart Laemers (Aceera): “Het doel van dit initiatief is om kinderen te laten zien, ruiken en proeven dat de asperge een groente is die op veel verschillende manieren te bereiden en te eten is. Bovendien is het een gezonde groente die veel vitaminen herbergt die goed zijn voor lichaam en geest.”

Bron : Persbericht : Toverland
.

Terug