www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

29 April 2008

Kermis oude bekende in Bergentheim

De jeugd vermaakte zich gisteren al vroeg op de kermis in Bergentheim. foto Bureau Uijlenbroek

25 april 2008 - BERGENTHEIM - De jaarlijkse kermis in Bergentheim is gisteren van start gegaan. De exploitanten van onder meer de zweefmolen, de schiettent, het caroussel en de oliebollenkraam zijn op het Bastingplein neergestreken.

Sommigen van hen komen al dertig jaar naar Bergentheim en zijn inmiddels oude bekenden van de kermisklanten. De kinderen van de kermislieden gaan de komende dagen zelfs in Bergentheim naar school.

Sinds vorig jaar wordt er extra gecontroleerd op het drinken van alcohol. Gert Jan Kroezen, voorzitter van de Stichting Feestweek Bergentheim, die jaarlijks de kermis organiseert, heeft in overleg met de wijkagent gezorgd dat met name de jeugd geen alcohol in de supermarkt koopt om die vervolgens op de kermis op te drinken. "Niet dat we daardoor ooit problemen hebben gehad, maar je kunt het beter voorkomen dan dat je er later mee zit", zegt hij.

De kermisexploitanten zijn met hun campers dit jaar uitgeweken naar het terrein bij café restaurant Veenlust. Eerder stonden ze op het parkeerterrein in het centrum, waardoor er weinig ruimte overbleef voor winkelend publiek om de auto 'kwijt' te raken.

De kermis duurt nog tot en met morgen.

Bron, overgenmomen met officiele toestemming : De Stentor
.

Terug