www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

1 Mei 2008

Afzegging exploitant botsauto's fataal voor Nijverdalse kermis

NIJVERDAL - De kermis die vandaag in Nijverdal zou beginnen is afgelast. Omdat de exploitant van de botsauto's op het allerlaatse moment afzegde is besloten de jaarlijkse kermis niet te laten doorgaan. De organisatie van de kermis liep al moeizaam, omdat de gemeente Hellendoorn pas in een laat stadium de vergunning verleende. Daardoor was het voor Kermisorganisatie Duursma, die elk jaar de kermis in Nijverdal opzet, vanaf het begin al lastig om attracties te vinden.

E. Jorna van Duursma laat weten dat het onmogelijk was op korte termijn vervanging te vinden voor de botsauto's. "Omdat rond Koninginnedag in heel veel plaatsen een kermis wordt gehouden waren alle andere autoscooter-attracties al bezet." De botsautootjes zijn over het algemeen de publiekstrekker van de kermis. "Als die attractie er niet is, blijft er van de kermis maar weinig over."

Omdat er eerst sprake was van eventuele bouwwerkzaamheden op de markt, kon de gemeente Hellendoorn pas eind februari de vergunning voor de kermis verlenen. "Het is lastig om in zo'n laat stadium nog te beginnen met het werven van attracties", zegt Jorna. "Normaal gesproken beginnen we eind oktober al met werven en is in januari alles rond." Andere jaren werd de kermis op een andere datum gehouden. "Het was dan makkelijker geweest snel een vervanger te vinden", stelt Jorna.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : TC Tubantia
.

Terug