www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

3 Mei 2008

LOCHEM - De Keidagen in Lochem zijn weer begonnen.

Teatro Pachuco in de Smeestraat tijdens de Keidagen in Lochem. foto Zutphens Persbureau

Woensdagochtend was de aftrap van de jaarlijkse feestweek. Vanaf dat moment kon de jeugd genieten van de attracties op de kermis. Bijzonder is dat dit jaar de eerste dag van de Keidagen samenviel met Koninginnedag.

Voor de volwassenen en de oudere jeugd beginnen de Keidagen pas echt op woensdagavond. Tot diep in de nacht wordt er dan flink gefeest in de feesttent en de kroegen tijdens de Nacht van Lochem. Vaak is het tijdens die nacht zo druk, dat feestvierders met een flinke slok op niet kunnen omvallen omdat de straten volgepakt staan met mensen.

Dit jaar is dat niet het geval. Vanuit de tent (die overigens wel goed gevuld is tijdens het optreden van de band Vangrail) kan er om half een 's nachts in bijna lege straten naar de kroegen aan de Nieuwstad worden gelopen.

In de bocht van de Nieuwstad, waar de cafés Pinot, Stappers en La Touche zitten, is het buiten wél drukker. Twee dames die even een hapje eten bij pizzeria Cleopatra hebben wel een verklaring voor de rustige Nacht van Lochem. "Waarschijnlijk hebben veel jongeren Koninginnedag in Amsterdam of Arnhem gevierd en haken ze af voor de eerste nacht van de Keidagen." Bovendien speelde de dag erna (gisteren) Normaal in het Openluchttheater in Lochem.

De twintigjarige Evi uit Nijmegen staat in café Stappers met een vriendin uit Lochem en vindt het niet erg dat het niet zo druk is. "Het mag dan rustig zijn, het maakt het er niet minder gezellig op."

Bron, overgenomen met officiële toestemming : De Stentor
.

Terug