www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

4 Mei 2008

Een mooie kermis , beter dan in Heerde

- 'Oeh la la!' schalt het door de speakers. De Eper kermis op de markt voor het gemeentehuis is weer begonnen. Snoepgoed, suikerspinnen, flipperkasten bespelen of een spannend avontuur in een vliegsimulator. De botsauto's trekken tieners aan. En de octopus is misschien wel de meest heftige attractie van de Eper kermis.

Kermis bij Marktwand in Epe gestart

Voor de kleintjes is er Fantasy World. Ze kunnen kiezen uit een ritje op motoren of in een brandweerauto, die vervolgens omhoog en omlaag een rondje afleggen. "Ik vind dit een mooie kermis", vertelt Angelique Rosenboom uit Epe. Beter dan in Heerde, waar ik trouwens ook wel heenga. Het is hier leuk voor de kleintjes en er is hier nog aardig wat afwisseling."

Edwin van Luijk staat bij de octopus. Hij weet nog dat hij de kermis als kind heel spannend vond. "Maar de kinderen van tegenwoordig zijn nergens bang meer voor. Die klimmen overal in. De octopus is het enige hier wat een beetje spannend is", aldus Van Luijk.

In de schiettent staat Jacob Regter. De familie van kermisexploitant staat 44 jaar op de Eper kermis, hij valt in de zevende generatie. Regter heeft de kermis ook georganiseerd. "Dat houdt in dat je attracties regelt. Je zorgt voor de juiste balans. Niet te veel van hetzelfde." Volgens Regter is de sfeer goed in Epe. "We hebben hier contacten, kunnen onze boterham verdienen. Er komt veel bij kijken, maar ik ga niet klagen, dan moet ik wat anders gaan doen."

De populairste prijs - te winnen bij diverse speeltenten - dit jaar lijkt de 'Festival fart spray' te zijn. Een spuitbus waar een vieze lucht uit komt. Kinderen spuiten het op elkaar en om elke hoek op de kermis ruik je een vleugje 'fart'.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : De Stentor
.

Terug