www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

5 Mei 2008

Kermis jaagt kramen van Arnhemse markt

ARNHEM - Voor de tweede keer in een half jaar wordt een deel van de Arnhemse vrijdagmarkt verplaatst. Achttien marktkooplui moeten verhuizen van de Markt naar de Turfstraat en Walburgstraat. Hun kramen kregen eind vorig jaar een plaats op de Markt omdat toen, vanwege de problemen met de Eusebiuskerk, een deel van het Kerkplein moest worden afgezet.

De nieuwe verhuizing heeft te maken met de voorjaarskermis, die van 9 tot en met 18 mei op de Markt wordt gehouden. De Turfstraat en Walburgstraat zijn de straten langs de Eusebiuskerk en het stadhuis. De kramen en wagens komen over een lengte van ongeveer 250 meter aan de zuidkant van de straat, aan de kant van de rechtbank en De Waag, te staan.

Beide straten worden op 9 en 16 mei, tot aan de Beekstraat en de Rodenburgstraat, afgesloten voor het verkeer. De Beekstraat en de Rodenburgstraat zelf blijven open. Dat geldt ook voor de parkeergarages Q- park Broerenstraat en Langstraat (samen 835 parkeerplaatsen).

Het met hekken afgezette deel van de vrijdagmarkt zal door medewerkers van de gemeente worden beveiligd. Zij geven alleen doorgang aan brandweerwagens of andere hulpverleningsvoertuigen. Langs de kramen en verkoopwagens blijft een ruimte van 3,5 meter vrij voor passerende hulpdiensten. Fietsers mogen niet doorrijden over de Turfstraat en de Walburgstraat, maar dienen met de fiets aan de hand verder te gaan.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : De Ondernemer
.

Terug