www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

17 Mei 2008

Grote voorjaarskermis Heerlen-centrum

Volop spectaculaire attracties Grote voorjaarskermis Heerlen-centrum

Van vrijdag 23 t/m woensdag 28 mei 2008 staan op vier locaties in het centrum van Heerlen zo'n 70 kermisattracties en kramen. De Heerlense voorjaarskermis is hiermee een stuk groter en aantrekkelijker geworden. Ook dit jaar zijn er weer aantal primeurs voor Heerlen. Bijvoorbeeld de 'Spuk' (het grootste transportabele spookhuis van Nederland met 4 etages) of de 'Wellenflug' (een grote Duitse zweefmolen). Nieuw is ook de 'Jet-force', een attractie die zowel schommelt als draait en daarbij ook nog over-de-kop gaat. Voor de kinderen zal 'Captain Hook's droomreis' voor het eerst naar Heerlen komen. Naast al deze nieuwigheden zijn er uiteraard ook vele bekende attracties, spellen en kraampjes met lekkers present.

Op zondag 25 mei is in het hele centrum ook nog koopzondag.

OfficiŽle opening kermis Op zaterdag 24 mei om 13.00 uur op de Bongerd wordt de kermis officieel geopend door wethouder Offermans en de kinderburgemeester om 13.00 uur. Na het openingswoord van de wethouder zal `Dance2moveŅ een spetterend streetdance-optreden verzorgen.

Openingstijden en prijzen kermis De kermis wordt opgesteld op het Burg. Van Grunsvenplein, de Promenade, de Bongerd en het Pancratiusplein en is op de volgende tijden geopend:

∑ Vrijdag 23 mei van 16.00 - 24.00 uur

. Zaterdag 24 mei van 13.00 - 24.00 uur

∑ Zondag 25 mei van 13.00 - 24.00 uur

∑ Maandag 26 mei van 14.00 - 24.00 uur

∑ Dinsdag 27 mei van 14.00 - 24.00 uur

∑ Woensdag 28 mei van 14.00 - 24.00 uur

Voor de kinderattracties geldt een aangepaste ritprijs van maximaal 1 euro per rit. Verder geldt een verplichte korting bij meerdere ritten (4 ritten voor 3 euro en 10 ritten voor 6 euro). Voor de grotere attracties geldt dat, met uitzondering van de Booster, geen enkele attractie meer als 2 euro voor een rit vraagt. Tijdens de Familiedag op woensdag 28 mei geven alle kermisexploitanten nog extra korting.

Omleidingen en verplaatsingen - Tijdens de kermis zijn de kermispleinen voor alle verkeer afgesloten. Ook de Geerstraat wordt, met uitzondering van de lijnbus, volledig afgesloten voor doorgaand verkeer Het verkeer moet gebruik maken van de aangegeven omleidingroutes. De donderdagmarkt verschuift van de Bongerd naar de Promenade, terwijl op zaterdag en dinsdag de levensmiddelenmarkt te vinden zal zijn op de Apollolaan. De grote dinsdagmarkt vervalt helemaal, maar wel bouwen een aantal marktkooplieden tijdens de kermisdagen een marktkraam op de Promenade op.

Koopzondag - Op zondag 25 mei zijn alle winkels in Heerlen-centrum geopend. Het is de eerste keer dat tijdens de kermis de winkels op zondag open zijn.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Gemeente Heerlen
.

Terug