www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

18 mei 2008

Kermis Rubensstraat: 'Klein, maar veel te doen'

Met de Meivakantie en Pinksteren die midden in de kermisperiode vielen had de kermis een perfecte timing, voor zowel de bezoekers als standhouders. Toch is het donderdagmiddag vrij rustig op het ijsbaanterrein. Naast enkele tientallen tieners zijn er alleen nog wat vaders, moeders, opa's en oma's te vinden met hun (klein)kinderen. ,,Het is nu inderdaad niet druk en we hebben tot nu toe nog niet veel klanten gehad. Wij verwachten dat de grote menigte pas in het weekend komt. Dat is meestal zo", vertelt mevrouw Geurtsen van de Fotoschietsalon.

Marijne (14) en Kimberley (14) zitten achter de Techno Dance in de schaduw rustig van een suikerspin te genieten. ,,De kermis is wel wat kleiner dan vorig jaar, maar hij is erg leuk", vindt Marijne. ,,Er is veel te doen." Het tweetal is er nog niet zo lang, maar is al wel in de botsauto's en de Techno Dance geweest. Verder zullen ze niet in zo heel veel dingen meer gaan. ,,Ik durf namelijk niet in alles", lacht Marijne. ,,Maar misschien gaan we nog wel in het spookhuis", meent Kimberley. ,,Als ik haar tenminste zo ver krijg." Samen met zijn moeder probeert Joshua (10) bij de Bussensport alle blikken om te gooien. Op een paar na heeft hij ze allemaal omver geworpen. ,,Het lukte hem net niet allemaal", vertelt zijn moeder. Als 'troostprijs' heeft Joshua wel drie kleine prijsjes gewonnen, waaronder een balletje die hij moet opvangen in een vangnet. Het omkieperen van de bussen is het eerste wat hij vandaag heeft gedaan, maar tot nu toe heeft hij het nog goed naar zijn zin. ,,Ik wil zeker nog overal in!"

De drie vrienden Niek (13), Jochem (15) en Emiel (12) zijn een van de eersten die het terrein verlaten. Toch hebben ze het wel heel erg naar hun zin gehad. ,,Ik vond de kermis heel leuk en ook gezellig", zegt Niek. ,,Er waren ook best wel wat attracties." Zijn vriend Jochem vond het echter allemaal wat teleurstellend. ,,Eigenlijk was het best wel kinderachtig. Dit jaar waren de trampolines de grote trekker, maar dat viel echt tegen." Gelukkig was niet alles stom of saai. ,,We vonden alledrie de Techno Dance het leukst", is de mening van Jochem, Niek en Emiel. ,,Maar het is allemaal wel een beetje duur."

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Stad Amersfoort
.

Terug