www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

18 mei 2008

Kermisklanten straks naar Brabantpark

door Rob Musters - dinsdag 13 mei 2008 - In de uitgegraven sleuven worden leidingen gelegd. Straks staan hier in het Brabantpark de wagens van kermisklanten. foto Gerard van Offeren/het fotoburo ETTEN-LEUR - De werkzaamheden aan de Parklaan in Etten-Leur voor de aanleg van het nieuwe terrein voor de kermiswoonwagens zijn begonnen.

Het maagdelijke grasveld van het Brabantpark, waar jongeren geregeld een balletje trappen en joggen, werd gisteren opengereten door een graafmachine. In de uitgegraven sleuven zijn mannen in de weer met buizen en kabels. Voor de woonwagens, die hier in juni gaan neerstrijken, wordt riolering, water en elektriciteit aangelegd. Bij het doorschieten van de lange elektriciteitsdraden ploft de luchtdruk soms de verkeerde kant op en blaast 'ie de haren van de werkmannen vol stof. De locaties die nog moeten worden uitgegraven, zijn aangemerkt met korte houten paaltjes. Op de bankjes rond het grasveld nuttigen KSE-studenten een boterhammetje. In het gras liggen, is vanwege de herrie en de zandhopen geen optie.

Het terrein wordt gebruiksklaar gemaakt voor de kermiswoonwagens die hier in de week van 27 juni voor het eerst worden gestald.

Volgens gemeentevoorlichter Peter Konings voldoet het oude terrein aan de Verschuurweg niet meer. "Die plek was steeds minder geschikt vanwege de veiligheid en vanwege de capaciteit. Voor de kinderen van de kermisexploitanten is het zo vlak naast het spoor geen veilige situatie. Daar komt bij dat de kermis groter is geworden. Het aanbod van woonwagens is daardoor ook groter." In het Brabantpark is ruimte genoeg. De zomerkermis wordt dit jaar gehouden van 27 juni tot en met 2 juli. woensdag 14 mei 2008 -

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : BN/De Stem
.

Terug