www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

21 mei 2008

Megakermis tijdens jubilieumjaar 2010

19 mei 2008 - Purmerend - De Purmerendse kermis in het feestjaar 2010 moet een echte knaller worden. Het is de bedoeling dat de reguliere kermis - vanaf 2009 nog maar één per jaar - er bij verbleekt. Tijdens de viering van het 600-jarig bestaan van de stad Purmerend komt op de kermis onder meer de hoogste zweefmolen ter wereld te staan.

Ook in het feestjaar is er alleen in het voorjaar kermis. Vanaf volgend jaar strijken de kermisexploitanten in het najaar niet meer in de marktstad meer. Dat biedt op en rond de Koe- en Schapenmarkt meer ruimte voor activiteiten die bij het programma van de Nazomerfeesten van de Stichting Marktstad Purmerend horen. Maar die ene voorjaarskermis moet dan wel iets bijzonders zijn. Met name tijdens het jubileum van de stad. Dan komen er spectaculaire attracties naar Purmerend, laat de gemeente weten.

Waar de voorjaarskermis, zoals die van afgelopen week normaal vijftig attracties telt, komen er in 2010 zeker tachtig. Waaronder dus de gigantische zweefmolen. Die gaat 57 meter de lucht in en komt boven het Eggert Winkelcentrum uit. De Purmerendse kermis is in het feestjaar qua omvang te vergelijken met de jaarlijkse kermis in Hoorn.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : Noordhollands Dagblad
.

Terug