www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

23 Mei 2008

Zadelpijn versus pretpark-freak…

Jarenlang had Michael Flinterman, 25 jaar, het idee om naar het in Zuid-Duitsland gelegen Europapark te fietsen. Hij wilde graag zijn grootste hobby ‘het bezoeken van pretparken’ combineren met een grensverleggende en persoonlijke uitdaging.

Dit plan heeft door de jaren heen steeds meer vorm gekregen en nu is het moment aangebroken om de daad bij het woord te voegen. Op zaterdag 24 mei zal Michael zijn avontuurlijke fietstocht beginnen bij Attractiepark Toverland. De planning is dat hij 5 dagen later, met zo’n 550 kilometer op de teller, zal arriveren bij Europapark in Rust bei Freiburg.

Hoe het allemaal begon… - In 2003 dacht Michael Flinterman, werkzaam in de ICT sector, na over een manier om een absurd idee te combineren met zijn hobby; het bezoeken van pretparken. Fietsen was het idee en een trip vanuit Nederland naar Europapark is dan een doel dat binnen de grenzen van het haalbare ligt, mits… voldoende fysieke conditie. Het plan heeft jarenlang liggen sudderen en elk jaar opnieuw kwam deze gedachtegang weer naar boven, zonder echter tot uitvoering te komen.

Vorig jaar augustus kreeg Michael voor zijn 25ste verjaardag een oude opafiets met glimmende toeter cadeau, om aan de broodnodige conditie te gaan werken. Misschien wel de ultieme motivatie, want deze fiets heeft alles in werking gesteld. Een week later fietste Michael zijn eerste tocht naar de kust - zo’n 25 kilometer - en liep hij twee dagen met zadelpijn. Het begin van een intensieve voorbereiding voor de uitdagende tocht, die Michael naar het Zuiden van Duitsland gaat brengen.

De voorbereidingen - In oktober 2007 heeft Michael de hulp in geroepen van drie studenten van de sportacademie CALO in Zwolle. Met behulp van een intensief trainingsschema werd er – op voor Michael verantwoorde wijze - hard gewerkt aan de tochtvoorbereiding. In maart 2008 kocht Michael zijn uiteindelijke fiets en maakte vervolgens tochten die begonnen met 35 kilometer en gestaag opliepen naar tochten van 80 tot 90 kilometer. Tot op heden zijn er zo’n 1400 oefenkilometers gefietst en honderden trainingsuren ingestoken.

De uitdaging - Na een intensieve voorbereiding van ruim 7 maanden is het voor Michael dan eindelijk zover. Hij staat aan de vooravond van een groots avontuur. Een uitdaging die voor Michael al zijn persoonlijke grenzen verlegt. Zes personen zullen Michael volgen in twee auto’s om, daar waar nodig, morele steun te bieden en ervoor te zorgen dat de juiste route wordt afgelegd.

Als startlocatie is gekozen voor Attractiepark Toverland, waar de favoriete houten coaster van pretparkliefhebber Michael staat. De 35 meter hoge achtbaan Troy wordt door de jongeman gezien als symbool van ‘overwinningskracht’, vandaar dat bij deze achtbaan het vertrekpunt van zijn tocht is bepaald. Michael’s doel; het overwinnen van zijn persoonlijke uitdaging.

Op zaterdag 24 mei om 11.00 uur zal een enthousiaste vertegenwoordiging van het Toverland management (inclusief Toos Toverhoed) sámen met alle mensen die Michael een hart onder de riem steken, deze held uitzwaaien en toejuichen. Na een tocht, die voert door Keulen en langs de Rijn, is het de bedoeling dat Michael na vijf dagen met ruim 550 kilometer op de teller, moe maar zeer voldaan zal aankomen in Europapark.

Bron persbericht : Toverland Sevenum
.

Terug