www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

23 Mei 2008

'Kermis daar kijken we hier naar uit'

Kijken of er iets gewonnen kan worden op de kermis in De Rips. foto René Manders

HELMOND/DE RIPS/HEUSDEN - Qua grootte doen ze niet zo heel veel voor elkaar onder, al is de kermis in Asten-Heusden met gemak de grootste van de drie te noemen.

En dat is deze bij vlagen zonnige zondagmiddag ook duidelijk te zien aan de bezoekersaantallen: op en rond het Heusdense Vorstermansplein is het gewoon druk.

Op het kermisterrein in De Rips is het deze middag een stuk minder druk, al is daarmee beslist niet gezegd dat de kermis niet lééft in het Peeldorp.

Ouders met kleine kinderen en opa's en oma's sjokken over de kermis. Pascal van den Heuvel (24) en Roel van den Broek (26) zitten samen met hun vriendinnen op het terras bij gemeenschapshuis D'n Eik nog bij te komen van kermiszaterdag, uitbundig en dus tot in de late uurtjes gevierd in zaal De Viersprong. "Gezellig en keidruk", vat Van den Broek de avond samen. "Half De Rips zat er binnen, jong en oud."

Op kermiszondag wordt het meestal nog wel druk bij D'n Eik. "Zometeen komen er een boel mensen terug van de kermisfietstocht en dan wordt het hier ook nog heel gezellig."

Zoals het hoort op een kermis is het publiek ook in Brouwhuis een mengelmoes van ouders met jonge kinderen en opgeschoten tieners op brommers en scooters.

Op het terras van café-zaal Vissers zit vader aan een glas trappist terwijl zoonlief met een ijsje zit te knoeien. "Ik denk dat de exploitanten het hier echt van de zondag moeten hebben", vertelt Mark Jeurissen, samen met zijn jonge zoontjes Pim en Davy op de kermis.

"Zo'n kleine kermis mikt met de attracties vooral op de kleintjes, de oudere jeugd vindt het al snel saai. Dat snap ik wel, maar daarom vind ik het wel mooi dat ze een kermis als deze nog in stand houden. Onze jongens vinden het geweldig."

Het centrum van Asten-Heusden bruist deze middag van de actie. Bij café De Bonte Kip en de Pandoer staan groepen jongeren en jonge ouders al aan het bier en ook bij Jonosh zit het terras al weer aardig vol.

Ook de kermis zelf wordt drukbezocht door zowel jong als oud. Voor bezoeker Jan Martens is dat geen verrassing. "Dat is eigenlijk altijd zo geweest, ik weet niet beter", lacht Martens.

"Heusdenaren houden van gezelligheid, weten het ook gezellig te máken. En dat trekt dan weer volk van buiten het dorp. De kermis, daar kijken we hier echt naar uit."

Bron overgenomen met officiële toestemming : Eindhovens Dagblad
.

Terug