www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

23 Mei 2008

Jeugd Halsteren geeft kermis impuls

HALSTEREN - De kermis in Halsteren moet weer leuk worden. Leuk voor jong en oud. Tenminste, dat vindt het jongerenplatform Halsteren.

Dit platform is sinds drie maanden actief en het eerste wapenfeit is het 'oppimpen' van de kermis.

De jongeren zijn zelf met het idee gekomen om meer te willen betekenen voor hun dorp. Met ondersteuning van agogisch werker Ad van de Vrede en jongerenwerker Jessy van Hooydonk is de afgelopen periode een plan van aanpak gemaakt om het programma rond de kermis uit te breiden.

De jongeren geven namelijk aan dat de huidige kermis, dit jaar van 18 tot en met 21 juli, hen niet trekt. Ondanks het feit dat de exploitanten vorig jaar voor het eerst op landgoed De Beek stonden in plaats van in het centrum, is het volgens het jongerenplatform de hoogste tijd om extra activiteiten te organiseren. Op het landgoed komt deze zomer onder meer een feesttent te staan, er wordt een bingo gehouden en een darttoernooi. Ook staat er een avondmarkt en een dorpslunch op de agenda.

"Het gaat dus niet aleen om feestvieren, maar ook over de maatschappelijke rol die de kermis in Halsteren heeft. Zo'n dorpslunch kan de contacten tussen de inwoners bijvoorbeeld versterken", aldus Jessy Van Hooydonk.

Binnenkort is het definitieve programma bekend.

Het jongerenplatform bestaat uit zeven leden en is nog wel op zoek naar mensen die eventueel mee willen helpen op de dagen van de kermis zelf. Aanmelden kan via 0164-682662 (vragen naar Jessy van Hooydonk).

Bron overgenomen met officiŽle toestemming : BN/De Stem
.

Terug