www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

25 Mei 2008

Kermisattractie wedijvert met kerk

DEURNE - Nee, de exploitant van de kermisattractie is het niet gelukt de Sint-Willibrorduskerk in de schaduw van zijn Around the World te stellen.

Maar heel veel scheelt het niet.

Met 55 meter is de uit de kluiten gewassen zweefmolen op het parkeerterrein van de Visser de hoogste attractie die ooit op een Deurnese kermis heeft gestaan. Met de torenspits scheelt het slechts twaalf meter.

Around the World van de familie Van der Beek uit Zaandam is de grootste zweefmolen in Nederland. Er kunnen 24 mensen tegelijk in. Het is een van de ruim veertig attracties en kramen rond de Markt. Wethouder Nicole Lemlijn verricht vanavond om half zeven de officiŽle opening, samen met een twintigtal Deurnese kinderen die in het kermisweekeinde jarig zijn. De kermis duurt tot en met dinsdag. De attracties zijn opgesteld op de Markt, Visser, Kerkstraat, parkeerterrein Molenstraat/ Kerkstraat en de Molenstraat.

Onderdeel van de kermisactiviteiten is een vuurwerk, zondagavond om half elf, in het Pastoor Roespark.

De toegangsprijzen zijn net als in voorgaande jaren gebonden aan maxima. "Om de kermis voor de inwoners van Deurne betaalbaar te houden", argumenteert de gemeente. De exploitanten mogen voor grote attracties een ritprijs van maximaal 1,50 euro vragen. Kinderattracties mogen op z'n hoogst ťťn euro per rit kosten.

Bron overgenomen met officiŽle toestemming : Eindhovens Dagblad
.

Terug