www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

28 Mei 2008

Wijkfeest in Ede Zuid

Zondag 25 mei 2008 - EDE - Voor de vijfde keer wordt zaterdag 31 mei het wijkfeest 'Ede-Zuid Leeft' gehouden. Dit jaar vinden de activiteiten op twee locaties in Ede-Zuid plaats.

Het grootste deel van de activiteiten is op en rond het Nijverheidplein en buurthuis de Meerpaal. Nieuw dit jaar is dat ook op het plein bij winkelgebied de Spindop een activiteit wordt gehouden. Poppentheater De Toverbezem houdt daar voor en met kinderen allerlei leuke activiteiten. Verder is er een speciaal treintje, de Ede-Zuid expres, dat heen en weer rijdt tussen de Spindop en het Nijverheidplein zodat bezoekers op beide plaatsen mee kunnen doen aan de activiteiten

Het feest wordt opgezet en uitgevoerd door de werkgroep Wijkfeest Ede-Zuid. Zij zijn met vrijwilligers van buurtcommissies, verenigingen, buurthuis De Meerpaal en andere organisaties die in en voor de wijk werken zoals de Zuiderpoortschool, wijkteam Ede-Zuid, speeltuinvereniging de Zanderij en de winkeliersvereniging, al enige maanden met de voorbereiding bezig.

Programma : * 11.00-16.00 uur: Activiteiten Nijverheidplein. Voor de opening zal showorkest Irene vanaf De Spindop een rondgang maken door de wijk naar het Nijverheidplein. Vanaf 11.15 uur starten alle activiteiten op het Nijverheidplein. Er zijn diverse sport- en spelactiviteiten in het Nijverheidpark en op straat te doen. Midden op het terrein is onder meer een grote rodeostier, een kleefwand en kan men doelschieten. Voor de kinderen van 6 tot en met 14 jaar is een springkussen aanwezig. Kinderen kunnen door het aanschaffen van een spelenkaart bij de tent meedoen aan alle spelen. Voor de Meerpaal staat een MIG21. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de cockpit en zich even een echte vlieger wanen. Op de straat is een mini-kermis met touwtrekken, suikerspin en miniscooters.

* 11.00 uur: Het feest begint met een officiŽle opening door burgemeester Van de Knaap vanaf het podium op het Nijverheidplein. Daarna zullen de kinderen door het oplaten van ballonnen de start van het feest inluiden. De ballon die de grootste afstand aflegt ontvangt een leuke verrassing.

* De Ede-Zuid Express rijdt vanaf 11.30 uur vanaf winkelgebied de Spindop door de wijk naar het Nijverheidplein/buurthuis de Meerpaal. De hele dag zal dit treintje heen en weer rijden. Er zijn op- en uitstapplaatsen bij de Spinkop en bij buurthuis de Meerpaal hoek Blotenberglaan. De laatste rit is om 15.30 uur.

* Vanaf 11.15 uur houdt De Zuiderpoortschool op het podium een Talentenjacht voor kinderen van de scholen uit Ede-Zuid. De band Boedha verzorgt de gehele dag de muziek. In buurthuis de Meerpaal zal het koor 'Onbeperkt Talent' een optreden verzorgen met allerlei beroemde en minder beroemde melodieŽn. Om 16.00 uur is er een optreden van de Nederlandse Robbie Williams. Als afsluiting van het feest zal deze Robbie optreden op het podium in het Nijverheidpark.

* De bewonerscommissie Uitvindersbuurt organiseert ook dit jaar weer een kleedjesmarkt voor kinderen. Kinderen kunnen een eigen plekje reserveren voor 0,50 euro bij buurthuis De Meerpaal.

* Dit jaar zullen leden van het Gilde demonstratie geven van allerlei hobby's uiteenlopend van tin gieten tot houtsnijwerken. De kunsten zijn te bewonderen in 20 kramen rondom het Nijverheidplein

* 11.30-15.30 uur: Activiteiten Winkelplein Spindop aan de Parkweg.

Voor informatie kan contact worden opgenomen met buurthuis De Meerpaal, Industrielaan 1, tel. 0318-630514 of mail cvandenakker@welstede.nl.

Bron overgenomen met officiŽle toestemming : Ede Stad
.

Terug