www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

1 Juni 2008

Alleen voor mensen zonder hoogtevrees

Een van de meest opvallende, nieuwe attracties van de Deventer zomerkermis - met ingang van zaterdag weer negen dagen in de stad - is zonder twijfel Around the World.

Wie weinig last heeft van hoogtevrees zweeft straks ruim vijftig meter boven de stad. Goed voor kriebels in de buik ťn een formidabel uitzicht.

De 'supermolen' draaide vorig jaar proef in Den Helder. Het keuringsinstituut hield de spectaculaire machine aanvankelijk aan de grond, maar na enkele aanvullende veiligheidsmaatregelen was de lucht geklaard. Enkele weken later werd Around the World op de Tilburgse kermis door een vakjury uitgeroepen tot de fraaiste grootvermaakattractie.

De attractie die straks op de Brink is te vinden, heeft bij stilstand een diameter van achttien meter. Draaiend beschrijven de twaalf tweezitsgondels een baan van dertig meter om de mast, acht keer per minuut.

"We hebben dit jaar echt een superkermis", jubelt organisator Herman Tijs namens de gemeente Deventer. "Daar moet je een beetje geluk mee hebben. We zitten in een gunstige periode. We hadden een mooi aanbod en daar hebben we goed van kunnen profiteren." Twee andere nieuwkomers tussen ongeveer 75 andere attracties op de drie Deventer stadspleinen zijn Spuk, een immens spookhuis op het Grote Kerkhof en het Boobytrap Hotel, een combinatie van cakewalk en spookhuis op de Brink. Natuurlijk ontbreken grote vermaakszaken als de Crazy Shake, de Polyp, de Swing Bob en de Discovery niet. Ze zijn te vinden tussen het traditionele kindervermaak - de bootjes ontbreken niet - en de goktenten. Nieuw op dat gebied is de Eurofant, waarbij met een olifantenslurf prijzen moeten worden opgezogen. De waarzegger voorspelde vorig jaar al dat hij dit jaar terug zou komen.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : TC Tubantia
.

Terug