www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

4 juni 2008

Zweefmolen uniek voor Europa

DEVENTER - De grappen en grollen zijn niet van de lucht als de mega-zweefmolen Around the world vrijdagmiddag voor het eerst met passagiers gaat draaien op de Brink.

Het eerste ritje zorgt voor heel wat opwinding bij de 'proefkonijnen'.

Logisch, want in een op het oog iel zweefmolenbakje in een paar seconden naar de hoogte van pakweg de Lebuïnustoren gebracht worden is niet niks. Eenmaal op hoogte is er de wind in je haren en vooral een geweldig uitzicht op de stad, de IJssel, de Waag die op een poppenhuis lijkt en op de miniatuurmensjes beneden.

Exploitant Van der Beek staat er tevreden bij te kijken. Op elke kermis waar hij verschijnt weet hij de ogen op zich gericht. Zijn schoonvader ontwikkelde het concept van de zweefmolen op hoogte. ,,Dit is uniek. Er zijn er wel een paar meer in de wereld, maar in Europa is deze enig in z'n soort. Helemaal veilig, doorstaat de zwaarste Duitse tüv-veiligheidskeuring. Iedereen kan er in, ook kinderen, onder begeleiding van een volwassene natuurlijk. Wel moet je minimaal 1.10 meter lang zijn.'' De eerste versie van Around the World was 55 meter hoog, deze alweer 60. ,,Want je wilt je toch weer blijven vernieuwen.''

Bron, overgenomen met officiële toestemming : De Stentor
.

Terug