www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

4 juni 2008

Foto's gezocht voor boek over Volendammer kermis

Jaap Buijs komt met standaardwerk over Volendams grootste volksfeest

In 2009 verschijnt er een boek over de geschiedenis van de Volendammer kermis. Oud CDA-wethouder Jaap Buijs is al geruime tijd bezig met het verzamelen van informatie, illustraties en foto's. Het boek beslaat de totale geschiedenis van de kermis beginnende in de 18e eeuw en doorlopend tot het heden. Het boek moet een standaardwerk worden over het grootste volksfeest van Volendam. Van enkele onderwerpen zijn tot op heden weinig foto's gevonden. De schrijver doet hierbij een oproep om deze foto's boven water te krijgen.

Gezocht wordt naar foto's van: Het Louw Louwen, vroeger en nu. De verkleedpartijen op maandag in de zeventiger jaren, waarbij stola's en lingerie een hoofdrol speelden. Foto's van de Cakewalk van de familie Klinkhamer en de Friese Kap in de jaren vijftig, de prachtige nougat- en suikerkraam, die in die periode Edam verruilde voor Volendam. Verder mag de Calypso, die in de jaren 1962-1970 in Volendam stond, niet ontbreken!

Ook foto's vanuit de barren, bijvoorbeeld op maandagmorgen, zijn een mooie aanvulling, alsmede een overzichtsfoto van het vroegere Spoorplein in de periode 1945-1955. Ook zoekt de schrijver nog naar kermisfoto's uit de jaren '70 en '80 en ontbreekt er vooralsnog een foto van het Dril als kermisterrein.

Foto's of uw telefoontje graag naar Jaap Buijs, telefoon 367 026, Willem Wouterstraat 63, 1132XP Volendam, e-mail jabu@live.nl. Ook kunt u contact opnemen met uitgeverij de Stad, Luc van den Berg, telefoon 315 370, Grote Kerkstraat 24b, 1135 BD Edam.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Stadskrant Edam
.

Terug