www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

6 juni 2008

Prijzen zuigen met een olifantenslurf

DEVENTER - Een prijs opzuigen in plaats van oppakken, wegschuiven, schieten of omgooien. 't Is weer eens wat anders, maar vooral leuk om te doen. "Mijn vader heeft het spel zelf ontwikkeld. Hij is er vier jaar mee bezig geweest. 't Is uniek in de wereld", weet de 21-jarige Ricardo van de Bredase kermisfamilie Galle "Al vijf generaties."

Bij de Eurofant, veertien glazen vitrines vol knuffels met een grote olifantenkop erboven, draait het om behendigheid. In de slurf zit een stofzuigerslang. "Het is helemaal niet moeilijk hoor", zegt Ricardo na drie mislukte pogingen van de gefrustreerde verslaggever. Ricardo's demonstratie is feilloos. Met het allereerste muntje zuigt hij een knuffel vacuŁm aan de slurf en die wordt keurig in de bak gedeponeerd. " Ik pak bij elke bak een andere knuffel als het moet. Het is een kwestie van behendigheid. Echt waar!" Op aanwijzing van de verslaggever wordt de zuigkracht van een andere olifant nog even op de proef gesteld. Ook hier: meteen prijs.

Vader Milco Galle, die momenteel met een ander behendigheidsspel door Duitsland toert, ging acht jaar geleden met zijn lumineuze idee aan de slag en vroeg uiteindelijk negen patenten aan. Vier jaar geleden kwam de Eurofant op de markt. "Dit spel valt niet te kopiŽren", stelt Ricardo. ,,Ja, misschien als er een Chinees komt die ermee naar China gaat. Dan kom je er nooit achter."

De Duitse aanwijzingen voor het spel laten zich simpel verklaren. "We zijn meestal in Duitsland. We hebben net in Oberhausen gestaan. Na Deventer gaan we naar Pforzheim." Leuk vindt Galle het wel om hier te staan, weer even Nederlands te kunnen praten. "Maar we zijn ook in Best en Tilburg geweest. Kregen we nog de prijs voor het leukste nieuwe spelletje." Maar ook in Deventer zijn de reacties overwegend positief. "Eerst kijken de mensen wel hoe het moet. De grijpers, die kennen ze wel. Dit is toch net even anders."

Zakelijk is de keuze voor Deventer wel in orde, denkt Galle. "Al weet je dat natuurlijk pas echt aan het eind van de kermis."

Bron : overgenomen met officiŽle toestemming De Stentor
.

Terug