www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

11 juni 2008

Verhoging ritprijzen ligt al vast

Foto : Godrie Spijkers Park Hilaria in 2007

door Debbie Langelaan. dinsdag 10 juni 2008 | 16:37 - EINDHOVEN - Met de ongeveer honderd exploitanten die begin augustus op de Eindhovense kermis Park Hilaria staan is allang afgesproken dat zij hun prijzen mogen verhogen.

Kinderattracties kosten straks maximaal 1,50 euro en die voor volwassenen 3 euro.

Dat zegt directeur Eric Boselie van de stichting City Dynamiek, die het contract met de kermisexploitanten heeft opgesteld. Dat burgemeester en wethouders geen hogere ritprijzen willen, is volgens hemeen achterhaalde zaak.

Als zelfstandige stichting is City Dynamiek verantwoordelijk voor de coŲrdinatie van een groot aantal evenementen in de stad. Boselie zegt dat zijn organisatie meer dan een jaar gewacht heeft op een definitief groen licht van B. en W. over de ritprijzen en andere zaken. "Eind vorig jaar moesten we de exploitanten contracteren en hebben we de gemeente laten weten dat we het zo zouden doen. De prijs wordt om de vijf jaar verhoogd. Er was toen nog gelegenheid om te reageren, maar dat is niet gebeurd." Begin deze week lieten burgemeesters en wethouders weten dat de ritprijzen niet omhoog mogen. De kermis aan de Kennedylaan, dit jaar van 1 tot en met 6 augustus, wordt dan te duur voor gezinnen, vreest wethouder MarriŽt Mittendorf.

Boselie heeft de gemeente dinsdag nogmaals laten weten dat er al afspraken liggen. De gemeente kon niet reageren. Mittendorf heeft haar ambtenaren, die ook voorstelden om een prijsverhoging goed te vinden, inmiddels opnieuw aan het werk gezet. Zij vindt hun voorstel niet goed onderbouwd.

Park Hilaria (www.parkhilaria.nl) wordt dit jaar uitgebreid met een varietťplein. Op de groenstrook van de TU/e tussen de Kennedylaan en de Dommel komt een circustent te staan waar Cirque Bouffon twee keer per dag een voorstelling van een klein uur geeft voor maximaal 350 mensen. Dit theater/circus is volgens Boselie gecontracteerd om een nieuwe doelgroep te trekken: hoger opgeleiden die zich aangetrokken voelen tot een theater-achtige sfeer. Een kaartje voor zo'n voorstelling kost de bezoeker 17,50 euro. Die prijs dekt de kosten voor 70 procent, City Dynamiek legt de rest van het geld erbij via de pachtopbrengsten van andere attracties. Vorig jaar was de netto opbrengst voor City Dynamiek 40.000 euro, die wordt gebruikt om weer andere evenementen van te bekostigen.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming Eindhovens Dagblad
.

Terug