www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

12 juni 2008

Veel spektakel op Udense kermis

'Around the World', de grote blikvanger in Uden

UDEN – Liefhebbers van spektakel moeten van 18 tot en met 23 juli op de Udense kermis zijn. Kermismeester Henk van Bree heeft een groot aantal topattracties naar Uden weten te halen. Met als absolute blikvanger de ‘Around the World’, een 60 meter hoge, duizelingwekkende zweefmolen.

De Udense kermis valt dit jaar tegelijk met de kermis in Tilburg. Maar daar zijn ritprijzen van 12 euro geen uitzondering. In Uden heb je voor dat geld zeven keer vaker plezier! “Ik heb er wel wat harder aan moeten trekken om de absolute topattracties naar Uden te krijgen, maar het is gelukkig gelukt. Ik ben daar al ruim een jaar geleden mee begonnen”, vertelt Henk van Bree. Naast de ‘Around the World’ komen er nog meer attracties waar je niet met een zwakke maag in moet stappen. Zoals de Crazy Shake, die wat weg heeft van de Breakdance maar ook nog eens over de kop gaat. Een blikvanger is ook het Magic Circus, vergelijkbaar met Boobytrap Hotel. Verder draaien ook de Superstar, de Impact, Wild Thing en de Blower hard en alle kanten op. En met de Roller Coaster heeft Van Bree het mooiste spookhuis van Europa naar Uden gehaald. Traditioneel zijn attracties als de Breakdance en de Turbo Polyp. Ook voor de kinderen zijn er prachtige attracties, zoals de Grand Canyon, de superglijbaan, Reis door Toverland, Buggy, de Minicars, een minizweefmolen en Aladin Ride. De kermis staat dit jaar opgesteld op de Markt, Nieuwe Markt, de Biggenstraat en de Botermarkt. Op het pleintje tegenover Markant komt een horecaplein met een podiumwagen en op vrijdag, zaterdag en zondag live muziek. Op zondag is hier ook een kindermiddag met ‘Pret Piraat’.

Opening - Burgemeester J. Kersten open vrijdag 18 juli de kermis. Uit een opblaasbaar reuzenrad komen vervolgens duizend gekleurde ballonnen. Op maandag is er het traditionele standwerkersconcours en ook de Bassie Lachspektakelshow, op dinsdag draaien de attracties op aangepaste snelheid voor mensen met een beperking en ’s avonds volgt een groot vuurwerkspektakel in het Bevrijdingspark. Op de – laatste – woensdagavond is wederom de grote kermisloterij.

Bron, overgenomen met officiële toestemming Kliknieuws.nl
.

Terug