www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

22 juni 2008

Kermis Heeten voor jong en oud

door onze correspondent Joke Solen. donderdag 19 juni 2008 - HEETEN - Niks geen toeters en bellen of hoog van de toren blazen.

Kermis Heeten is gewoon feest voor het hele dorp en regio. Jos Bril en Jan-Maarten Albers van de pr-commissie van de Oranjevereniging Heeten-Schoonheten kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Bril: "Als organisatie stoppen we ieder jaar zonder opsmuk veel energie in het kermisgebeuren. Door de veelzijdigheid en taakgerichtheid van de club mensen die we tot onze beschikking hebben komt steeds elke leeftijdscategorie actief of passief aan haar trekken. Voor jong en oud zijn er verschillende activiteiten. Dat is al meer dan 75 jaar de insteek".

Het vierdaagse feest begint vanavond in de feesttent met een theaterprogramma 'Kats van de Kate'. "Het wordt een fantastische avond vol met humor en zang door conferencier Karel van de Kate en het Melbuul'n Piratenkoor'', belooft Albers. De toegang is gratis en de tent is om 19.30 uur open.

De opening van de kermisattracties is vrijdag om 16.30 uur na het hijsen van de vaderlandse driekleur en de vlag van de Oranjevereniging. Voorafgaand aan deze handeling is er een optocht van schoolkinderen door het dorp. Het thema is: EK oranje. Op school worden ook de bekende krentenbol en chocolademelk uitgedeeld. De muziek in de tent in de avonduren wordt vanaf 21.00 uur verzorgd door Erwin Nyhoff. De toegang is gratis.

Op zaterdag is er vanwege het grote succes van vorig jaar weer een ATB-toertocht met afstanden van 30 en 50 km die in groepsverband verreden gaat worden. Start en finish zijn bij de feesttent. Inschrijven kan tussen 8.30-9.30 uur. Deelname is drie euro per persoon (inclusief consumptiemunt) Voor kinderen van de basisschool tot en met groep acht is deelname (uitsluitend onder begeleiding) gratis.

De middag is gereserveerd voor de kinderen. Leden van de plaatselijke Scouting zorgen voor de begeleiding van het spelenparcours van spelen als spijkerbroek hangen, hoefijzer gooien en wedstrijdfietsen op een eenwieler.Voor het grote feest op de zaterdagavond zorgt de formatie Flair. In de feesttent is tevens de kwartfinale van het Nederlands elftal op een groot scherm te zien. De entree is tot 21.30 uur gratis.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming De Stentor
.

Terug