www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

22 juni 2008

Kermis Son groeit nog steeds

Kermis Son groeit nog steeds (Wil Feijen)

SON EN BREUGEL - De belangstelling voor de Sonse kermis was afgelopen weekend wisselend. Net zo wisselend als het weer, waarbij zonnige perioden afgewisseld werden met buien en druilerige regen. Geen constante rondslentertemperaturen dus. Bovendien waren de EK-voetbalreportages en vooral die van het Nederlands elftal op de buis begrijpelijkerwijs ook niet bepaald bevorderlijk voor een constante stormloop.

Maar bijvoorbeeld op de zondagmiddag was het ouderwets druk en gezellig rond de ruim twintig attracties, die stonden opgesteld in het centrum. Over het algemeen waren de meeste exploitanten wel tevreden en was de sfeer erg prettig op het kermisterrein, dat ook dit jaar weer was gesitueerd op het Kerkplein, het Raadhuisplein en de Nieuwstraat. Ook was de omvang van de kermis weer groter dan voorgaande jaren. De Sonse kermis krijgt na een aantal min of meer kwijnende jaren op het 17 septemberplein langzaam maar zeker weer allure en daar dragen met name de toegevoegde grotere en spectaculaire attracties als de Booster, de Crazy Safari Trip, de Superstar en de Grand Canyon achtbaan zeker toe bij.

Op vrijdagmiddag rond de klok van 16.00 uur werd het jaarlijkse spektakel geopend door wethouder Marina Starmans, die met een aantal kinderen de attracties in ging. Consequentie van de kermis midden in het dorp was wel, dat het centrum enkele dagen volledig afgesloten was voor doorgaand verkeer. Voor de echte kermisvierders van Son en Breugel mocht dat de pret overigens niet drukken. Zij hebben zich ongetwijfeld dit jaar weer kostelijk vermaakt, zeker ook op het overdekte terras van de Zwaan, waar het goed toeven was.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming De Weekkrant
.

Terug