www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

25 juni 2008

Goed toeven in Heeten tijdens kermis

door onze correspondent Joke Solen. maandag 23 juni 2008 - HEETEN - Het is zondagmiddag, de zon schijn hoog aan de hemel en het is warm.

Ook na afloop van de flinke regenbui met onweer rond de klok van twee uur is het weer stralend warm weer. Het is druk op het Dorpsplein in Heeten. De kermisattracties draaien op volle toeren.

Iedereen is vrolijk en blij. De kleintjes maken rondjes in de draaimolen terwijl paps en mams al kijkend de aandacht proberen te trekken. Bij de mini-jungle zweefmolen wijzen ouders hun grut er met nadruk op zich goed vast te houden. Star voor zich uitkijkend gaan de kids vervolgens in het rond.

Lekker botsen in de botsauto's is ook een leuke bezigheid. De ene munt na de andere wordt gebruikt voor nog een rondje. In de tent en op het terras ervoor smaakt een biertje of frisdrank met deze weersomstandigheden opperbest. Het was afgelopen weekeinde tijdens de jaarlijkse kermis goed toeven in de dorpskern van Heeten.

Loek Tomassen, voorzitter van de Oranjevereniging Heeten-Schoonheten ziet het op afstand allemaal tevreden aan. Vandaag, op de roze zondag, presenteert de organisatie zich met roze pet en roze t-shirt. "Een willekeurige naam voor de laatste dag, zonder bijbedoelingen", legt hij desgevraagd uit. "Wij hebben de mensen alleen maar nieuwsgierig willen maken. En dat is ons gelukt. Want deze dag had in aanloop naar het driedaagse feest alle aandacht met vragen als: wat is dan de roze zondag. Gewoon feest dus'', aldus de preses.

Tomassen is dit tevreden over de deelname en aantal bezoekers aan de kermis en andere activiteiten. Helaas werd donderdagavond het theaterprogramma van conferencier Karel van de Kate met humor in onvervalst Twents plat wat minder bezocht. Ruim 100 bezoekers genoten van het avondvullend programma en het piratenkoor Melbuul'n. Tomassen: "En dat is voor zo'n voorstelling wel wat weinig. We zijn al een paar jaar bezig om deze avond ook goed op de rails te krijgen, maar het succes is er nog niet helemaal. De kans is groot dat we ons gaan beraden op een andere invulling".

Een schot in de roos was wel de kindermiddag van de plaatselijke Scoutinggroep.

Leden van de verschillende speltakken zorgden voor een bijzonder feestelijke actieve middag met een eenwielerwedstrijd als publiekstrekker. Aan deze wedstrijden namen ruim dertig kinderen deel. In twee groepen opgedeeld waren de kids op de eenwieler goed voor tal van acrobatische kunststukjes.

Gisteren werd het feest afgesloten met een ouderwetse stoelendans waar mannen en vrouwen fungeerden als stoel. Dat was echt lachen, gieren en brullen geblazen.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming De Stentor
.

Terug