www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

26 juni 2008

Hoosbui op TT Kermis

Foto"s Schonewille Fotografie

AssenĖ Op diverse plaatsen in de provincie heeft noodweer voor overlast gezorgd Veel bomen waaiden om, in en rond Assen was er sprake van een echte hoosbui. Eťn van onze fotografen was toevallig aanwezig op de TT-kermis in Assen. Hij zag hoe de kermis, in tijd van 10 seconden, veranderde van een paradijs, waar kinderen het uitgillen van pret en gelach, verandere in een hel.

...Noodweer trekt langs Hoogeveen... Mensen met angstige en huilende kinderen moesten naarstig op zoek naar een schuilplaats om te schuilen voor de windhoos en het vele water dat daar bij gepaard ging.

Vele attracties draaiden nog op het moment dat de bui losbarste, want het dreigde al een tijdje maar het brak niet door. Toen het noodweer losbarste moesten vele kermisexploitanten met spoed op de noodknoppen drukken om de mensen te bevrijden uit hun benarde posities.

Gelukkig werkte de noodprocedure vlekkeloos en konden mensen uit hoge attracties zoals het reuzenrad, weliswaar kletsnat, snel bevrijd worden. De naar schatting 2000 bezoekers zochten hun heil onder afdakjes van de spelattracties en kassahokjes of snelden snel naar hun auto.

De schade bleef beperkt tot omgewaaide tafels en stoelen die door de lucht vlogen evenals knuffels die her en der heen waaiden. Door het natuurgeweld werd het middagje uit met vrouw en kinderen van fotograaf Martin Schonewille uit Noordscheschut weliswaar wreed verstoord, maar kon hij deze foto's toch even mooi maken vanuit zijn schuilplaats ook al was het met een compact camera

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Regio Hoogeveen
.

Terug