www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

29 juni 2008

Volop kermis in Schagen

Redactie - 26 juni 2008Reageer op dit artikelKermiswethouder Hans Heddes verklaart de Schager kermis voor geopend. De eigenaar van de nieuwe attractie \'New York, New York\' ziet tevreden toe. (Foto\'s: Marc Moussault)SCHAGEN - Terwijl in Arnhem hagelstenen zo groot als duiveneieren uit de lucht vielen, vierde Schagen afgelopen weekend onder perfecte weersomstandigheden feest. En niet alleen in het weekend, want de Schager kermis duurt traditiegetrouw tien dagen. Dat betekent anderhalve week een Markt vol attracties, evenementen en topgezelligheid in de cafťs.

Kermiswethouder Hans Heddes stelde zich tijdens de officiŽle opening vorige week vrijdag strategisch op voor de spiksplinternieuwe attractie 'New York, New York', een enorm doolhof met vier verdiepingen. De kermisexploitanten hebben weer hun stinkende best gedaan om een mooie kermis voor jong en oud neer te zetten in Schagen. Zo kunnen feestvierders met een moedig hart en een sterke maag zich hoog de lucht in laten slingeren in de Booster Maxx, om een van de talloze attracties te noemen. Ook de SES draagt zoals elk jaar een steentje bij aan de kermisvreugde met afgelopen maandag en dinsdag het touwtrekken en katknuppelen, woensdag het bierkratstapelen en vanavond, donderdag, de autopedrace. Zondagavond komt er knallend een einde aan het volksfeest met het bekende vuurwerk vanaf elf uur.

Een van de deelnemers aan de steppenrace is de werkgroep Schagen van Amnesty International. Onder het motto 'step up for your rights!' hebben vier vrouwen van Amnesty fanatiek getraind om op een sportieve manier aandacht te vragen voor de mensenrechten. Josť Dasselaar, Jessica Heetebrij, Margriet Sneekes en Dieuwertje Scheringa kregen een vierpersoonsstep van de Van der Voort Groep ter beschikking en zijn er inmiddels helemaal klaar voor. Sponsors kunnen zich overigens nog melden bij penningmeester Lia Klaver (horseling.klaver@quicknet.nl). Bij de finish worden Amnesty-vlaggetjes uitgedeeld, dus iedereen die de organisatie een warm hart toedraagt, kan de dappere dames wapperend verwelkomen!

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming www.echo.nl
.

Terug