www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

1 Juli 2008

Eersel kermis

De kermis van Eersel staat weer voor de deur. Net als vorig jaren ontvangen alle Eerselse kinderen via de scholen twee gratis muntjes die ze kunnen inleveren voor een ritje in ťťn van de draaiende attracties. Ook zullen alle Eerselse kinderen van de basisscholen een deelnemerskaart ontvangen voor deelname aan de loterij ďgratis kermisvierenĒ op de maandag of de dinsdag. De kaart moet, voorzien van naam en adres, op zaterdag 5 juli tussen 15.00 en 16.00 uur worden ingeleverd in een daarvoor bestemde bus op het plein voor het gemeentehuis.

De wethouder zal tijdens de opening 5 kaarten trekken. Deze winnaars ontvangen een strippenkaart voor een gratis rit in alle op de kermis aanwezige attracties. Ook is er de mogelijkheid tot een keertje schieten, touwtje trekken en naar de gebakkraam en snoepkraam voor een gratis oliebol en zuurstok. Verder is het gebruik van een consumptie en een gratis frietje en ijsje bij een van de horecabedrijven mogelijk.

Kinderen uit Eersel die elders op een basisschool zitten komen ook voor de muntjes en deelnemerskaarten in aanmerking. De ouders van deze kinderen kunnen de muntjes en kaarten op vrijdag 4 juli tussen 9.00 en 12.00 uur bij de receptie van het gemeentehuis afhalen.

De gemeente, de plaatselijke horeca en de kermisexploitanten willen met deze actie de kermis op een bijzondere manier onder de aandacht brengen.

De muntjes kunnen uitsluitend worden ingewisseld op zaterdagmiddag 5 juli tussen 16.00 en 20.00 uur. Deze gratis entree is onderdeel van de openingsfestiviteiten van de kermis die van zaterdag 5 tot en met dinsdag 8 juli 2008 duurt.

Feestelijke opening - Het programma van zaterdag 5 juli ziet er als volgt uit: tussen 15.00 en 15.45 uur worden alle kinderen uitgenodigd om zich te verzamelen voor het gemeentehuis. De ingevulde deelnemerskaart wordt ingeleverd en aan de aanwezige kinderen worden met helium gevulde ballonnen uitgereikt. Vervolgens wordt in optocht (kinderen en kermisexploitanten) naar het kermisterrein op de Markt getrokken onder muzikale begeleiding van de Sambaband van Lunet Zorg en in aanwezigheid van de Vrolijke Kabouters. 16.00 uur: bekendmaking van de prijswinnaars en uitreiking van de deelnemerskaart 16.10 uur: opening van de kermis met medewerking van de Vrolijke Kabouters Het loslaten van 400 met helium gevulde ballonnen in combinatie met streamers is het sein voor 4 dolle kermisdagen in Eersel.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt dank zij een financiŽle bijdrage van de kermisexploitanten en de horecabedrijven die op of bij de Markt gehuisvest zijn.

Attracties - Ook dit jaar zijn er weer grote attracties op de kermis van Eersel te bewonderen:

de Speed een attractie met een snelheid van 110 km/pu en een hoogte van 40 meter en de X-Factory een kruising tussen een Trip en de Discovery en de Turbo Polyp.

Kermis op de maandagochtend - De traditie wordt voortgezet en dus zal de kermis op de maandagochtend geopend zijn.

Iedereen is dan ook vanaf 10.00 uur welkom op het kermisterrein.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Gemeente Eersel
.

Terug