www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

4 juli 2008

Zorgen om bomen tijdens kermis

ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse Mia Zaat maakt zich zorgen over de bomen in met name het Oderkerkpark in haar woonplaats.

Die zouden volgens haar te lijden hebben van de kermisattracties die in het park staan opgesteld. Ook vreest zij voor de gezondheid van bomen op de Oude Bredaseweg en de Markt.

De Etten-Leurse activiste maakt het college van B en W en de gemeenteraad deelgenoot van haar zorgen, middels een aan hen gerichte brief. Volgens Zaat staan attracties veel te dicht op de bomen. 'De stalen dakplaten steken tegen de boombast', schrijft ze over de poffertjeskraam in het Oderkerkpark. Over de Moeierboom op de Markt schrijft ze: 'Die wordt beschermd door een hekwerk dat met plastic is behangen. Maar een tussenschot is er uit genomen en nu worden de bladeren van de boom geraakt door de uitbouw van een hamburgertent.' Ze vraagt het college waarom de grote hamburgerkraam is toegestaan of waarom die niet verder naar voren is geplaatst. Als de kermis weer wordt afgebroken, rijden vrachtwagens het gras rond de bomen plat en krijgen ze niet voldoende zuurstof meer, zo stelt ze in de brief. "Er moet veel zorgvuldiger worden gekeken naar de plaatsing van de attracties", zegt Zaat in een toelichting. "Er is plaats genoeg."

Volgens gemeentewoordvoerder Peter Konings wordt er bij de plaatsing wel degelijk goed gekeken naar de ruimte waarin de attracties staan. "We schuiven met vierkante meters als dat nodig is. Geen enkele boom heeft te lijden."

Bron : overgenomen met officiŽle toestemming BN/De Stem
.

Terug