www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

4 juli 2008

Kermis Heerle met extra's

door René Hermans. dinsdag 01 juli 2008 - HEERLE - In tegenstelling tot vorig jaar is er nu niet één dag, maar vier dagen kermis in Heerle.

Als extraatje staan diverse evenementen op het programma: zaterdagavond 12 juli de kermisloop, zondag 13 juli de Luikse markt en braderie met wel 75 standhouders, en maandagavond 14 juli een avondcriterium voor amateurs en elite.

Van zaterdag 12 tot en met dinsdag 15 juli draait de kermis met minstens zes attracties, zoals de draaimolen en de grijpkraam, en voor de lekkerbekken een snoep- en oliebollenkraam. "We willen er een evenement van maken waar niet alleen het dorp plezier aan kan beleven, maar de hele regio", geeft Toon Bierstekers aan. Hij is, samen met Mark Timmermans, vooral de man achter het zaterdagavondprogramma.

Om zoveel mogelijk mensen warm te maken voor de feestelijkheden zitten de Ondernemersvereniging en de Stichting Wielerronde Heerle met de organisatoren van de kermisloop rond de tafel. Want het feit dat de kermis weer terug is in het dorp, is voor de organisatoren een pak van hun hart.

"Het is en blijft toch een stukje leefbaarheid", zegt Toon Bierstekers, die al vanaf februari met het weekend aan de slag is.

De kermisloop, de zevende editie inmiddels, gaat zaterdag van start op de Torenbaan. Het doel is geld in te zamelen voor de Roparun. Maandag wordt voor de twaalfde keer een avondcriterium gereden voor amateurs-A, elite en beloften. Ook hier is de start op de Torenbaan.

Net als andere jaren wordt er geen entree gevraagd en is er voor het publiek een gratis programmaboekje.

Bron : overgenomen met officiële toestemming BN/ De Stem
.

Terug