www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

4 juli 2008

Gaia Park : Dino's in een Dome

Dinos in een Dome: opening voorjaar 2009Op 18 juni is het officiŽle startschot gegeven voor de bouw van de DinoDome in GaiaPark. Gedeputeerde Herman Vrehen van Provincie Limburg liet samen met bestuurder Bert de Boer en commercieel directeur Rob Huppertz tientallen ballonnen op die gezamenlijk de contouren van het toekomstige gebouw aangaven. Met een hoogte van ruim 18 m wordt dit koepelvormige gebouw ťťn van de meest markante bouwwerken van Kerkrade en wellicht zelfs van (Zuid-)Limburg.

In de DinoDome wordt bovendien een uniek speellandschap gecreŽerd voor kinderen. De Brachiosaurus (nu te zien in de speeltuin van GaiaPark) en Tyrannosaurus rex (die nu in het Krijt van GaiaPark te bewonderen is) spelen de hoofdrol in de DinoDome. Ze verhuizen eind 2008 naar de toekomstige DinoDome. De Brachiosaurus komt midden in een woud van tientallen bomen te staan die door netten onderling zijn verbonden. Al klimmend ontdekken kinderen hierdoor hoe groot deze reus moet zijn geweest. In de Dome bevindt zich ook een 8 meter hoge waterval die uitmondt in een waterpoel waarin Limburgs bekendste reptiel uit Dinosaurustijdperk, de Mosasaurus, te zien is. Het educatieve karakter wordt verder ingevuld met terraria met levende reptielen en door informatie panelen. Tevens worden vergaderzalen en een auditorium voor 250 personen gebouwd om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar zakelijke bijeenkomsten bij GaiaPark door het Limburgse bedrijfsleven. Ook deze vergaderfaciliteiten zijn uniek en worden gebouwd met duurzame materialen.

Voor de DinoDome moet in totaal 4.000m≥ aan grond worden verzet. Het hele gebouw steunt op 121 palen, elk 17m in de grond. De bijzondere koepel bestaat uit maar liefst 210 gelamineerde balken met een lengte variŽrend van 1m tot 15m. In totaal worden voor de bouw ruim 680m≥ aan beton en 75.600m≥ aan wapeningsstaal gebruikt.

Bron : Nieuwsbrief Gaia Park Gaia Park
.

Terug