www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

9 juli 2008

Dorpskermis voor de hele familie

door onze correspondent Jos Houbraken. maandag 07 juli 2008 - EERSEL - De dorpskermis in Eersel trok dit weekend weer aardig wat bezoekers. De kermis begon zaterdag en duurt tot morgen.

Met name de Kempische jeugd wist Eersel de afgelopen dagen goed te vinden.

De terrassen aan de markt zitten op een gewone zondag, bij de eerste zonnestralen, al snel vol. Maar tijdens de kermis gisteren waren die terrasjes écht veel te klein. De horecaondernemers hebben de terrassen uitgebreid, overkapt en de stoelen en tafels staan tot op de weg. De tapinstallaties zijn naar buiten verplaatst, zodat bezoekers niet te lang op hun drankje hoeven wachten. De terrassen en kermis lopen in elkaar over en gaan in elkaar op. Dat werkt gezelligheid in de hand. Tijdens de kermisavonden ziet het zwart van de mensen. Het zwieren en zwaaien, is vooral draaien en drinken geworden.

Terwijl de jongste kinderen hun rondjes draaien in draaimolen, vliegtuigjes en rups, de oudere jeugd de maag rond laat draaien in Turbo Polyp, de Speed of X-Factory, geeft vader nog een rondje weg op het terras. Gisteren was de kermis voor de hele familie. Opa's en oma's met kinderen en kleinkinderen bezochten de kermis. Ook veel toeristen kwamen er op af. Vandaag, op kermismaandag, is van oudsher de dag voor de autochtone Eerselse bevolking.

Volgens traditie gaat de kermis vanmorgen om 10.00 uur open. Families en vriendengroepen bevolken dan van vroeg tot laat de terrassen. De opa's en oma's passen een dagje op de kinderen. De grens bij Venlo vervaagt ……..steeds meer Duitse gasten weten de weg naar Attractiepark Toverland te vinden.

Bron : overgenomen met officiële toestemming Eindhovens Dagblad
.

Terug