www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

9 juli 2008

Weer volle bak bij de kermis in Best

Foto v.d. Meulenhof

BEST - De kermis in Best lijkt het bezoekersrecord van vorig jaar, toen er zo’n 250.000 mensen op af kwamen, dit jaar zeker te zullen gaan evenaren. Dat leidt ‘kermismeester’ Michel Kusters af uit de drukte van de afgelopen dagen bij de kermis in het centrum.

Zaterdagmiddag, doorgaans de rustigste kermisperiode van het weekeinde, was er genoeg publiek op de been om het gezellig druk te maken rond de negentig attracties.

Felix, Floris, Cas, Rob en Sjoerd (allen dertien jaar) uit Oisterwijk kijken die middag hun ogen uit. „In Oisterwijk gaan we niet naar de kermis omdat we dan op vakantie zijn. Die kermis is ook veel te duur. Van vriendjes hoorden we dat de Bestse kermis heel groot is en dat de attracties ook niet veel geld kosten. We gaan eerst goed rondkijken en daarna pas geld uitgeven.”

Ze hebben de afgelopen weken met klusjes ongeveer twintig euro gespaard, een bedrag dat nog werd aangevuld met ‘rapportgeld’ van opa en oma. Om geld uit te sparen hebben ze zich nu door ouders laten brengen.

Bij Sjoerd brandt het geld in zijn zakken. Twee keer mislukt bij de grijpkranen een poging om een ‘hardcore-aapje’ te bemachtigen. „Ik denk dat ze expres gladde spullen neergelegd hebben. En de aapjes zijn volgens mij verzwaard”, zucht hij. De anderen trekken hem snel mee. Na een uur rondkijken, gaan ze de ‘New York New York’ in, een vier etages tellende doolhof met draaiende tonnen, bewegende trappen en een enorme glijbaan.

Met toegangsprijzen van zeventig cent voor kinderen en op veel plaatsen een euro voor volwassenen, is de kermis die dag niet duur. Kermismeester’ Kusters organiseerde bovendien een attractief randprogramma. Het commerciële tv-station Brabant10 was present en tussen 13.00 en 17.30 uur was er een levendig straattheaterfestival. Fratelli Fiasco beet daarbij het spits af met een clownsspektakel met evenwichtstoeren, waarbij het publiek werd uitgenodigd mee te doen. Verder een gemotoriseerde rollator, verschillende vormen van acrobatiek, eigenzinnige muzikanten en een natuurtoeris

De zondag was als vanouds; in een trage gang volgde je de lange stoet mensen van de ene attractie naar de andere. Tussen 13.00 en 18.00 uur werden bovendien tv-opnameHart voor Muziek met een twintigtal bekende Nederlandse artiesten.

Maandag staat vanaf 12.30 uur een optreden gepland van de Idols-sterren Nikki, Nathalee en Charlene. Tussen 19.00 en 23.00 uur zijn er optredens van Kesketoe op het terras van het kermiscafé en om 19.30 en 21.00 uur speelt de Sgt. Wilson’s Army Show muziek uit de jaren veertig en vijftig. De kermis eindigt morgenavond met een vuurwerk.

Bron : overgenomen met officiële toestemming BN De Stem
.

Terug