www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

18 juli 2008

Zomerkermis Helmond is te saai

Foto Kees Martens

HELMOND - De Helmondse zomerkermis is niet meer de échte Helmondse kermis.

Hij is niet mooi genoeg, niet flitsend genoeg. En er staan te weinig attracties die het motto 'hard en snel' huldigen.

"Ik vind het echt jammer dat ik het moet zeggen. Maar het is niet anders. Deze kermis doet de naam Helmond Kermisstad geen eer aan." Helmonder Gert-Jan Bijnen is geboren in de Kerkstraat, heeft een zaak in woninginrichting in de Molenstraat en woont aan de Marktstraat. En hij is, naar eigen zeggen, een echte kermisliefhebber. "De kermis gaat me aan het hart. Helmond heeft altijd heel mooie kermissen gehad. Maar deze is dat niet", aldus de Helmonder. Bijnen brengt daarmee luid en duidelijk onder woorden wat de afgelopen dagen op verschillende plekken in de stad te horen was. "Een kinderkermis", zegt de ene tiener. "Saai", zegt een ander. " Te weinig spanning en sensatie."

Maar Bijnen heeft meer noten op zijn zang. "Er zijn lege plekken op het Ameideplein en aan het begin van de Markt, er is te weinig variatie. En er is niet echt iets dat er uitspringt." Dat is de afgelopen jaren wel anders geweest, weet Bijnen. "Afgelopen maandag ben ik op andere kermissen in de regio wezen kijken. En zelfs in Nuenen, dat toch een kleinere kermis heeft dan Helmond, is het een stuk leuker."

De Helmonder benadrukt dat 'zijn' Helmondse kermis echt geen Tilburgs spektakel hoeft te zijn. "Maar meer net als vroeger, en den bedoel ik een paar jaar geleden, zou wel mogen de volgende keer. En ik denk dat veel Helmonders dat vinden."

Donderdag is de laatste dag van de Helmondse kermis. Kermismeester Kees Snijders was gisteren niet bereikbaar voor een reactie.

Bron, overgenomen mét officiële toestemming : Eindhovens Dagblad

Terug