www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

19 juli 2008

Helmond is en blijft een echte kermisstad

Kees Snijders (links) en zijn compagnon Maurice Verbraak op de Helmondse kermis in opbouw. foto Ton van de Meulenhof

11 juli 2008 - HELMOND - Kermis Kees. Zo wordt Kees Snijders (59) vaak gekscherend door zijn collega's genoemd.

Dat is niet voor niets. Al veertig jaar lang is Snijders dť kermismeester van Helmond. De organisatie, promotie en logistiek van de voorjaars- en zomerkermis zijn al sinds 1968 in handen van de Helmonder. "Doordat het werk zo dynamisch is, blijft het elk jaar opnieuw een uitdaging." " Er is in veertig jaar tijd veel veranderd", begint Snijders zijn verhaal. "Vroeger werden alle attracties nog met de hand in elkaar gezet. Elke moer moest worden vastgedraaid. Dat is inmiddels wel stukken verbeterd."

Ook de attracties zijn in de loop der jaren veranderd en gemoderniseerd. " Om het voor de bezoekers interessant te houden, moet dat wel. Hoewel attracties als de Polyp en de Breakdance het nog steeds goed doen." Toch is de essentie volgens Snijders in die veertig jaar niet veranderd. " Het draait nog steeds om vermaak voor jong en oud." Sinds enkele jaren krijgt Snijders hulp van Maurice Verbraak uit Roosendaal die zijn eigen kermisadviesbureau heeft. "Het is fijn om dit werk samen te kunnen doen. Maurice kent alle exploitanten en ik werk voor de gemeente. We vormen een hecht team."

Volgens de twee is Helmond een echte kermisstad. "Het leeft hier. En die terrasjes maken het echt gezellig. Exploitanten komen hier graag." Het is de laatste keer dat de kermis gebruikmaakt van het Speelhuisplein. Eind dit jaar wordt daar begonnen met het bouwen van de nieuwe bibliotheek. "Vanaf volgend jaar gaan we het rondje kermis weer invoeren. Zoals het een jaar of tien, vijftien geleden ook was", aldus Snijders. "Dat betekent dat de Noord-Koninginnewal weer bij het kermisterrein wordt gevoegd." Is daar dan wel genoeg ruimte voor attracties? "Ik kan er nog niet te veel over kwijt, maar we zijn er mee bezig."

Vanavond om 18.00 uur wordt de kermis officieel geopend door wethouder Houthooft-Stockx. De eerste attracties zullen echter vanmiddag tegen een uur of vier al opengaan.

Bron overgenomen met officiŽle toestemming : Eindhovens Dagblad

Terug