www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

20 juli 2008

Apollo Jackpot blijft vanavond dicht

Apollo Jackpot blijft dicht na vernieling fiets en bedreiging brandweerman door kermisexploitant

Het oefeningsspel Apollo Jackpot op het Piusplein blijft op de openingsavond (18 juli) van de Tilburgse Kermis gesloten. Tot deze openbare orde-maatregel besloot burgemeester Ruud Vreeman nadat de exploitant van de zaak op donderdagavond een brandweerman had bedreigd en zijn fiets opzettelijk had aangereden met een vrachtwagen. Tevens wordt de exploitant op basis van de pachtvoorwaarden voor de eerstvolgende drie jaar uitgesloten van deelname aan de kermis, op basis van zijn misdragingen. Naar aanleiding van het incident loopt eveneens een strafrechtelijk traject tegen hem.

Burgemeester Vreeman (openbare orde en veiligheid): "We proberen er met z´n allen een mooi feest van te maken, maar iemand die zich zulk heetgebakerd gedrag permitteert moet maar een avondje afkoelen. Laat het duidelijk zijn dat je van onze mensen afblijft. Handhavers, organisatoren en hulpverleners moeten gewoon hun werk kunnen doen zonder bedreigd of anderszins belemmerd te worden. Iemand die over de schreef gaat zal dit hard voelen."

De Tilburgse kermis wordt georganiseerd door de gemeente Tilburg en is een van de grootste evenementen van Nederland. Inclusief voorbereiders, aannemers, politie, brandweer, organisatie werken er zo´n 150 mensen mee aan het evenement. Vanavond opent de kermis om 19.30 uur in het Variétédorp op het Spoorplein.

Bron : Perbericht Gemeente Tilburg

Terug