www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

22 juli 2008

Kermismis goed bezocht

20 juli 2008 - De Tilburgse Kermis is gezellig druk en verloopt zonder noemenswaardige incidenten. Uit het hele land weten mensen de weg naar Tilburg te vinden; na een iets rustiger start op vrijdag liepen op zaterdag naar schatting 100.000 mensen over het evenemententerrein, verdeeld over de dag. Door het mindere weer kwam de aanloop wel wat later op gang. De zondag is druk van start gegaan. Verwacht wordt dat het tot laat in de avond druk zal blijven.

KermisMis - Zondagochtend begon gezegend, toen kermisaalmoezenier Bernard van Welzenes een speciale KermisMis opdroeg in het Variétédorp. Ongeveer honderd kermisexploitanten en binnenstadsbewoners namen zitting tijdens deze speciale mis. Het Tilburgse familiekoor BenS (Brokken en Stukken) zorgde voor de muzikale begeleiding.

Kermisquiz - Op donderdag 24 juli organiseert de Kermisacademie de Kermisquiz. De quiz vindt plaats in de Paleiszaal van het Paleis aan het Willemsplein van 14.30 tot 16.00 uur. Iedereen ouder dan 16 jaar mag deelnemen. Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar. De eerste prijs is een arrangement t.w.v. 100 euro, de tweede prijs zijn concertkaartjes voor Bløf op 7 oktober, aangeboden door Popcentrum 013. Daarnaast is er ook nog een sportiviteitprijs waarbij er twee kaartjes voor de wedstrijd Willem II - Ajax op 30 augustus zijn te winnen. Deze wedstrijdkaarten zijn aangeboden door Willem II. Er is plaats voor maximaal dertig personen en inschrijven kan tot en met woensdag 23 juli.

Kermisrondleiding - De kermisacademie organiseert een Kermisrondleiding op dinsdag 22 juli van 14.30 tot 16.00 uur. Deze rondleiding, waar 25 belangstellenden aan gaan deelnemen, is volgeboekt. Wethouder Joost Möller: " Er is veel belangstelling voor deze kermisrondleiding. We zitten nu al vol. Vandaar dat we vrijdag eventueel nog een rondleiding willen laten plaatsvinden." Tijdens de kermisrondleiding wordt het verhaal achter de kermis verteld.

Aanmelden - Aanmelden voor de Kermisquiz en Kermisrondleiding kan via het mailadres kermisacademie@tilburg.nl.

Roze Maandag met homohuwelijk - Morgen is het traditioneel Roze Maandag. De gehele Tilburgse binnenstad wordt voor de 18e keer ondergedompeld in een geweldig feest voor homo's, lesbo's, bi's en hetero's. Roze Maandag Tilburg is het drukst bezochte gay-evenement van het land met meer dan 300.000 bezoekers. Dit jaar heeft Roze Maandag als thema ‘Alles uit de kast, want wat roze is mag roze zijn’. Deze speciale dag wordt dit jaar zelfs nog iets unieker. Op de Tilburgse Kermis vindt het allereerste homohuwelijk tijdens Roze Maandag plaats. Karin en Bregje stappen morgen in het huwelijksbootje. Om 14.15 uur wordt bij het Europarad op de Heuvel deze speciale gebeurtenis nog eens dunnetjes overgedaan met de informele huwelijksvoltrekking door wethouder Joost Möller.

Bron : Persbericht : Gemeente Tilburg

Terug