www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

23 juli 2008

Rose maandag druk ondanks regen

De Roze Maandag op de Tilburgse Kermis is momenteel in volle gang. Door de regen speelt het gay-integratie feest zich met name af in kroegen, zalen en overdekte feestterreinen. Toch begeven nog behoorlijk wat mensen zich op het kermisterrein om een attractie mee te pikken. Afhankelijk van het weer verwacht de organisatie ook vanavond nog een flinke drukte.

Stralende bruidjes - Vandaag om 14.15 uur zijn Karin en Bregje door Kermiswethouder Joost Möller in de echt verbonden. Miss de la Vita en Miss Kimberly Clark stonden het bruidspaar bij als volwaardige getuigen. Na de voltrekking ging het stralende bruidspaar in het mooi versierde reuzenrad. De Tilburg Toppers zongen uit volle borst het kersverse paar en het enthousiaste publiek toe. Naast de grote belangstelling van pers en kermisbezoekers waren de ´kinderen´ van juf Bregje en juf Karin in groten getale aanwezig. Zij ontvingen allemaal een suikerspin. Karin van Haaren en Bregje Janssen trouwden om 11.00 uur officieel in het Stadhuis. Per kameel werden zij naar het Variétédorp vervoerd, waar de opening van de Roze Maandag plaatsvond met een beregezellig optreden van Bearforce 1.

Kermiswethouder introduceert "hetera" - "Hetera" is een nieuw begrip tijdens Roze Maandag. Dit woord werd tijdens de opening geïntroduceerd door kermiswethouder Joost Möller. Paul van Loon, ceremoniemeester vanuit Stichting Roze Maandag, vertelde op ludieke wijze aan het publiek dat dit vast een a-seksuele hetero is. "Een mooi woord dat wellicht wordt opgenomen in de internetencyclopedie Wikipedia," aldus Paul van Loon.

Terugblik eerste weekend - Terugblikkend op het eerste weekend is kermiswethouder Joost Möller tevreden. "De vrijdag begon rustig met 50.000 bezoekers. Zaterdag en zondag waren betere dagen met 100.000 bezoekers. We schatten dat in drie dagen ongeveer 250.000 mensen de kermis bezocht hebben. Een prima begin wat ook de exploitanten goede zin geeft voor de rest van de kermis."

Politie - De politie meldt dat er op kermiszondag 3 aanhoudingen zijn verricht. Pas na sluiting van de kermis werden deze aanhoudingen voor lichte vergrijpen verricht. Ook op Het Laar, de tijdelijke huisvesting van de exploitanten, verloopt alles naar wens. Zowel brandweer, politie en handhaving zijn tevreden.

Gehandicaptendag - Morgen is het gehandicaptendag op de kermis. De gehandicaptenmiddag start om 13.00 uur. Het eindpunt is in de Bierhal om 15.30 uur. Alle deelnemers krijgen een herinneringsbandje. De exploitanten passen de snelheden aan en helpen de bezoekers in- en uit de attractie.

Straattheaterfestival - Na het grote succes van vorig jaar vindt er dit jaar voor de tweede keer een straattheater plaats. Op dinsdagavond 22 juli trekken tussen 18.30 uur en 22.00 uur allerlei verrassende acts, artiesten en groepen over het hele kermisterrein. Het straattheater wordt mogelijk gemaakt door Its Magic Promotions en de gemeente Tilburg.

Kermis At Night - Morgenavond gaat alle openbare straatverlichting op het kermisterrein uit. Er worden tien grote zoeklichten van ieder 8000 watt op de verschillende pleinen van het kermisterrein geplaatst. Als een waaier gaan deze meest sterke lampen uit Europa Tilburg verlichten. Tilburg zal van heinde en verre zichtbaar zijn. Deze zoeklichten worden maandagnacht door het Tilburgs bedrijf First Impression geplaatst.

Bron : Persbericht Gemeente Tilburg

Terug