www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

27 juli 2008

Junglefeest tijdens Tilburgse kermis

Persbericht van 23 juli 2008 :

Drukke dinsdagmiddag met 100.000 bezoekers - Met meer dan 100.000 bezoekers was kermisdinsdag 2008 één van de drukste dinsdagen ooit op de Tilburgse kermis. Waarschijnlijk hebben mensen door het matige weer op Roze Maandag besloten om het bezoek aan de Tilburgse kermis iets later in de week te laten plaatsvinden. 's Avonds werden de bezoekers getrakteerd op een heuse lichtshow. Tien grote zoeklichten van ieder 7000 watt werden op de verschillende pleinen van het kermisterrein geplaatst. Na het uitzetten van de openbare straatverlichting waren deze zoekstralen en de lichten van de attracties goed zichtbaar.

Kindermiddag - Vandaag was het kindermiddag op de Tilburgse Kermis. Aan het thema, Jungle, hadden veel jonge kermisbezoekers gehoor gegeven. Na een toespraak van Kermiswethouder Joost Möller liepen de kinderen in een modeshow op een echte catwalk. Al dansend op de gezellige muziek was deze editie van de kindermiddag zeer geslaagd. De eerste prijs voor best verklede is gewonnen door Fenna en Max Bevers. Fenna en Max waren verkleed als Tarzan en Jane. Zij wonnen een familieabonnement op Bobbejaanland.De tweede prijs, een dagkaart van Bobbejaanland, is gewonnen door Femmelin Tiessens. Zij was verkleed als Tijgertje. Bobbejaanland voor vier personen. De derde prijs was voor Mila Spieringhs. Deze mooie tijgerprinses won een junglepakket.

Veiling grootste suikerspin - Donderdag 24 juli om 17:00 uur (hoek Piusplein / Paleisring) start exploitant Micky Leijdekkers met de poging om in het Guiness Book of Records te komen. Op een vlaggenmast maakt hij de grootste suikerspin ooit. Deze unieke suikerspin wordt om 18.00 uur geveild. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Kika. Wilt u een donatie doen aan KiKa? Het is mogelijk een bedrag te schenken, maar u kunt ook de mascotte van KiKa, de KiKabeer, aanschaffen. Deze staat symbool voor steun en liefde voor kinderen in moeilijke tijden en zijn te koop voor 6,95 euro per stuk. Uw donatie kunt u storten op bankrekeningnummer 47.49.66.429 (ABN AMRO), t.n.v. KiKa fonds.

Zwerfafval - Het zwerfafval actieteam bezocht vandaag de Tilburgse kermis. 'Doe een ander je afval niet kado', is de centrale boodschap. Uit de reacties bleek dat de meeste bezoekers geen zwerfafval op straat gooien, maar dat een klokhuis vaak niet als zwerfafval wordt gezien. De zomercampagne tegen zwerfafval is een initiatief van de partners in het Impulsprogramma Zwerfafval. Dit programma is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het VNO-NCW, het Ministerie van VROM en de uitvoeringsorganisaties SenterNovem en de stichting Nederland Schoon. De samenwerking heeft als doel een zichtbaar en meetbaar schoner Nederland.

Caribische Donderdag - Bon Bini den Tilburg. Morgen is het Caribische Donderdag. De gemeente Tilburg voorziet morgen de gehele dag het publiek van een Caribische ketting.

Kermisprijzen - Op vrijdag 25 juli reikt kermiswethouder Joost Möller om 11.00 uur de kermisprijzen uit aan de winnaars. De prijsuitreiking geschiedt op evenementen 't Laar.

Publieksprijs - Het is spannend op de website www.tilburgsekermis.nl. De strijd om de publieksprijs van de Tilburgse Kermis 2008 is in volle gang. Bezoekers mogen stemmen tot donderdagochtend.

Kermisrondleiding - De kermisacademie organiseert een Kermisrondleiding op vrijdag 25 juli van 14.30 tot 16.00 uur. Aanmelden kan via kermisacademie@tilburg.nl. Tijdens de kermisrondleiding wordt het verhaal achter de kermis verteld.

Bron : Persbericht : Gemeente Tilburg

Terug