www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

27 juli 2008

Tropisch weer op tropische donderdag

De kindermiddag op de Tilburgse kermis was wederom een groot succes. De Tilburgse kermis verwelkomde woensdag 23 juli bijna 175.000 bezoekers. De kindermiddag had dit jaar als thema 'jungle'. In het Varitdorp werd een heuse modeshow gelopen. De winnaars (Senna en Max) warden beloond met een gezinsabonnement voor Bobbejaanland.

Caribische Donderdag - Vandaag is het Caribische Donderdag. De gemeente Tilburg voorziet de gehele dag het publiek van een Caribische slinger. Gelukkig zit het weer mee, want het is ook tropisch warm.

Publieksprijs - Ook dit jaar konden bezoekers van de Tilburgse kermis hun favoriete attractie kiezen. 608 mensen hebben via de website www.tilburgsekermis.nl hun voorkeur uitgesproken. Winnaar van de publieksprijs 2008 is de attractie Around the World. Deze 55 meter hoge zweefmolen staat op het NS Plein. Tijdens de rit gaat de zweefmolen meerdere malen van hoog naar laag. De uitzwaai bovenin is dertig meter. Kermiswethouder Joost Möller: "Around the World is een geweldige attractie. Je ziet van bovenaf de gehele stad aan je voeten liggen. Ik vind Around the World een terechte winnaar van de publieksprijs."

Suikerspin - Donderdag 24 juli om 15:00 uur (hoek Piusplein / Paleisring) startte exploitant Micky Leijdekkers met de poging om in het Guiness Book of Records te komen. Op een vlaggenmast maakte hij de grootste suikerspin ooit. Kermiswethouder Joost Möller en Huub de Pont van advocatenkantoor Jasperse waren als onafhankelijke waarnemers aanwezig. De officiële hoogte van suikerspin werd vastgesteld op 5.43 meter en is daarmee opgenomen in het Guiness Book of Records. De recordpoging werd beloond met gulle bijdragen van beveiligingsbedrijf Profisec uit Rosmalen, Van Gaal uit Tilburg , busonderneming Sabeh uit Berkel-Enschot, Homann uit Tilburg en de Amstel Bierhal. Ook de kermisexploitanten en de gemeente Tilburg deden een duit in het zakje. Het totaalbedrag oversteeg de 3000 euro en komt ten goede aan Stichting Kika.

Kermisquiz - De kermisquiz, georganiseerd door de kermisacademie, is gewonnen door kermisexpert Lauran Wijffels. De sportiviteitprijs ging naar de oudste deelnemer aan de kermisquiz, mevrouw van Gils (88 jaar). (Aanvulling redactie tweede plaats en prijs : Godrie Spijkers)

Kermisprijzen - De jury van de kermisprijzen heeft een keuze gemaakt. Morgenochtend 11 uur reikt kermiswethouder Joost Möller uur de prijzen uit aan de winnaars. Dit onder het genot van een smakelijk ontbijt en een gezellig muziekje. Het ontbijt vindt plaats op evenemententerrein 't Laar.

Seniorendag - Morgen is het weer seniorendag. Tijdens deze dag worden senioren extra in de watten gelegd. Een aangepast programma, lekkere versnaperingen en gezellige optredens waaronder het Seniorenorkest. Het Seniorenorkest van de Nieuwe Koninklijke Harmonie treedt op in het Variétédorp. Dit jaar staan de kermisherinneringen van senioren centraal. Het LOTT (Lokaal Omroep Tilburg Totaal), maakt van de leukste kermisherinneringen een videoreportage. Deze videoreportage wordt vertoond op deze jaarlijkse Seniorendag. Als afsluiting treedt een Frans Bauer look-a-like (Jurgen Jonkers) op.

Oliebollen - Een bezoek aan de Tilburgse kermis is niet voor iedereen weggelegd. Veel ouderen in verzorgingstehuizen zijn slecht ter been en kunnen de kermis niet bezoeken. Daarom brengen de exploitanten een stukje kermis naar de verzorgingshuizen van maatschappelijke organisatie De Wever. De exploitanten Verbruggen, Maasakkers, Hoving, Bakker en Bierens stellen 2500 oliebollen gratis beschikbaar. Kermiswethouder Joost Möller vertrekt om 14.00 uur vanaf het coördinatiecentrum (voor de kerk op de Heuvel) in een tuktuk naar verzorgingstehuis Jozefzorg aan de Wethouderslaan. Daar reikt hij de eerste oliebollen uit aan de bewoners.

Bron : Persbericht : Gemeente Tilburg

Terug