www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

27 juli 2008

Tilburgse kermis zit er bijna op

Persberichts Gemeente Tilburg 26 juli 2008

Vrijdag 25 juli was qua weer en bezoekers weer een absolute topdag. Volle terrassen en veel mensen in de attracties. Ook na afloop van de kermis (01.00 uur) bleef het druk in de Tilburgse binnenstad. De politie meldt weinig incidenten. Er zijn afgelopen nacht negen aanhoudingen verricht waarvan drie kermis gerelateerd. Verder is een exploitant aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen een politieagent. Mocht de exploitant strafrechtelijk schuldig worden bevonden dan is hij drie jaar niet welkom op de Tilburgse kermis.

Blaren - De andere hulpdiensten geven aan dat ze tevreden zijn over het verloop van het evenement. Het GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) spreekt wel van een flinke toename van mensen met blaren. Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met het zomerse schoeisel dat deze dagen wordt gedragen. De verwachtingen voor zaterdag 27 juli zien er goed uit. Het kermisterrein loopt vol en afgezien van enkele voorspelde onweersbuien is het wederom een mooie dag.

Stichting Kika - Afgelopen vrijdag had Tilburg de primeur. Met 5.43 stond de grootste suikerspin op de Tilburgse kermis. Dit initiatief van suikerspinexploitant Mickey Leijdekkers werd ondersteund met een donatie van 3000 euro voor de Stichting KiKa. Voor de kermiskinderen Whitney Roels (14 jaar), Melanie Brunselaar (13 jaar) en Michelle Hoefnagels (14 jaar) ging dit nog niet ver genoeg. Vandaag hebben ze gedrieën een rondje gemaakt langs de exploitanten voor een donatie ten behoeve van het KiKafonds. Het totale bedrag van €1215,00 werd overhandigd aan Kermiswethouder Joost Möller. Met deze geweldige actie komt het totaalbedrag ten behoeve van KiKa boven de 4000 euro!

Koopzondag - Zondag 28 juli is de laatste dag van de kermis. Die dag is het ook koopzondag in Tilburg. Gecombineerd met de Tilburgse Kermis is de Tilburgse binnenstad waarschijnlijk een aantrekkelijke bestemming voor veel mensen van binnen en buiten de regio. De winkels zijn tot 17.00 uur open.

Afsluiting met vuurwerk - De kermis sluit morgen met een groot vuurwerk boven de Piushaven. Dit start naar verwachting rond half elf en duurt tot elf uur. Hier wordt symbolisch de kermis begraven. Voorafgaand aan het vuurwerk vindt er een spectaculaire circusact plaats boven het water van de Piushaven. Kermisprijzen uitgereikt aan exploitanten - Het prachtige weer zorgde voor een hoogtepunt op Caribische donderdag. Meer dan

Bron : Persbericht Gemeente Tilburg
.

Terug