www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

30 juli 2008

Kermisdorp verrijst op Kennedylaan

Opbouw van de poort van Park Hilaria. Foto Jurriaan Balke

28 juli 2008 - EINDHOVEN - De J.F. Kennedylaan is uitgestrekt en uitgestorven zonder de voorbijrazende auto's. Het is nu nog moeilijk voor te stellen dat hier in minder dan twee weken tijd een compleet kermisdorp staat.

Alleen aan de zuidkant zijn de eerste bouwsels te zien: de opbouwers zijn vanaf maandag hard aan het werk om de imposante entree in elkaar te zetten. Zes vrachtwagens steigermateriaal gaan erin zitten. Volgende week strijken de kermisattracties neer op het terrein. De circustent van Cirque Bouffon krijgt dan gestalte en de contouren van Park Hilaria worden dan steeds duidelijker zichtbaar.

Meer dan honderd attracties, een variétédorp, een circus, straattheater en thematerrassen moeten voldoende diversiteit brengen voor alle verschillende soorten bezoekers. Het terrein is groter dan vorige jaren: een flink stuk park van het terrein van de Technische Universiteit is er bij getrokken. Daar komt het variétédorp en het circus.

De nieuwe publiekstrekkers worden betaald uit hogere pachtopbrengsten. Kermisexploitanten betalen meer voor een plaats op Park Hilaria, omdat ze hun ritprijzen mogen verhogen met maximaal vijftig cent. Dat betekent dat een kinderattractie maximaal 1,50 euro kost en een kaartje voor een grote attractie maximaal drie euro.

Opbouwers werken aan de imposante entree van Park Hilaria. Zes vrachtwagens waren nodig om het steigermateriaal te vervoeren.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : Eindhovens Dagblad
.

Terug